Genoeg grond om te scheiden

Genoeg grond om te scheiden

Foto: Luit Meijer, voorzitter van de Sportraad Rijssen/Holten; bron: klik hier

RIJSSEN - ‘Het werkt gewoon niet’, verzucht voorzitter Rick Slaghekke van Atletiekvereniging Rijssen en hij doelt daarmee op de situatie bij de atletiekaccommodatie aan de Arend Baanstraat.

Nog niet zo heel lang ligt daar een prachtige kunststof atletiekbaan, die echter tot leedwezen van de Rijssense atleten niet optimaal kan worden gebruikt. Oorzaak is het voetbalveld van Excelsior'31 waar de baan omheen ligt.

Het in veldennood verkerende Excelsior maakt veelvuldig gebruik van dat 'veld 6', maar ook de nog steeds expanderende atletiekvereniging heeft het veld hard nodig voor technische nummers als speerwerpen en discusgooien.

‘Er is van beide kanten meer druk gekomen op het veld. We hebben tot dusver geprobeerd om in goed collegiaal overleg met de voetbal afspraken te maken, maar de belangen lopen te zeer uiteen.

Nu is weliswaar de voetbalcompetitie afgelopen, maar kunnen we grote delen van het veld niet gebruiken omdat het is ingezaaid’, zegt Slaghekke.
Er is maar één oplossing, vindt ook Luit Meijer, voorzitter van de Sportraad, en dat is zo snel mogelijk twee kunstgrasvelden voor Excelsior aanleggen.

‘De gemeente is bereid één veld te betalen. Het tweede zou kunnen worden voorgefinancierd door Excelsior, via sponsors. De gemeente kan dan later het veld overnemen, want velden zijn haar verantwoordelijkheid en de verenigingen moeten ze huren.

Er moet wel snel iets gebeuren want het is van de gekke dat een prachtige atletiekaccommodatie van zo'n vijf ton niet optimaal kan worden gebruikt. En ook Excelsior verdient het een adequate accommodatie te hebben’, aldus Meijer.

Kalender icoon dinsdag 23 juni 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers