KNVB Amateurbestuur: Clubs bij wangedrag vaker uit competitie

KNVB Amateurbestuur: Clubs bij wangedrag vaker uit competitie

ZEIST - Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft maandagavond besloten dat de districten vaker gebruik zouden moeten maken van hun bevoegdheid teams uit de competitie te halen bij wangedrag.

In de praktijk blijkt dat overtredingen en ongewenst gedrag van teams niet altijd leiden tot passende sancties. In het kader van het terugbrengen van plezier en respect op de voetbalvelden moet wangedrag consequent worden aangepakt, aldus het bestuur.

Verenigingen krijgen binnenkort nogmaals te horen wat wel en niet op en langs de velden wordt getolereerd, waarbij ook nog eens de consequenties onder de aandacht worden gebracht.

Naar de mening van het bestuur amateurvoetbal moet de KNVB verder een actieve rol hebben bij het ondersteunen van verenigingen ten aanzien van de bestrijding van seksuele intimidatie, het handhaven van een veilig klimaat voor sporters en het voorkomen van recidive.

Daartoe worden een tuchtreglement en een sanctiesysteem uitgewerkt, Tevens wordt op korte termijn in elk KNVB-district een vertrouwenspersoon aangesteld.

Het bestuur ging voorts akkoord met een voorstel in te zetten op de afschaffing van de leeftijdsgrens van 70 jaar voor KNVB-officials. Over twee weken zal het bondsbestuur, waarin bestuursleden van betaald voetbal en amateurvoetbal zitting hebben, zich over dit onderwerp uitspreken.
 

Bron: klik hier

Kalender icoon dinsdag 7 juli 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers