Kevin Troost gaat met Oranje naar Aruba

Kevin Troost gaat met Oranje naar Aruba

Bron: klik hier
RIJSSEN - Vanaf zijn zesde speelt hij al bij Excelsior'31 in Rijssen. De linksback van B1 is eigenlijk de hele week bezig met voetballen. Drie keer trainen en een wedstrijd, gezonde voeding, veel water en niet te laat naar bed.

Dat heeft de 15-jarige Kevin Troost geen windeieren gelegd, want hij is door de KNVB geselecteerd voor het Nederlands Amateur Elftal onder de 16 jaar.
 Op 23 juli vertrekt Kevin met het amateur 'Oranje' naar Aruba voor de Koninkrijksspelen. Het Nederlands Amateur Elftal moet het daar opnemen tegen de teams van de Antillen en Aruba.

Behalve voetbal worden er ook andere sporten beoefend, er nemenin totaal 164 Nederlandse sporters deel aan de Koninkrijksspelen. Kevin is niet zo maar geselecteerd, daar gaat een lange geschiedenis aan vooraf.

‘Ik heb eerst regionaal gespeeld en toen in een districtselftal’, vertelt Kevin. ‘Vanuit het districtselftal ben ik geselecteerd samen met een heleboel andere jongens. We hebben stagedagen gehad en uiteindelijk zijn we met 18 jongens overgebleven.’ Kevin behoort nu tot één van de achttien beste amateurvoetballers onder de zestien.

‘Ja dat klopt wel’, beaamt Kevin bescheiden. ‘In het begin verwachtte ik niet dat ze mij zouden selecteren, maar hoe meer rondes ik doorkwam, hoe meer vertrouwen ik kreeg. Bovendien ben ik een linksback en daar zijn er niet zo veel van.’

Samen met zijn vader Peter en broer Mitchell vertrekt Kevin volgende week naar Aruba. Samen, maar ook apart, want Kevin verblijft in een hotel alleen voor sporters. ‘Dat is natuurlijk wel heel leuk een hotel met allemaal Nederlandse sporters, maar we moeten wel elke dag trainen in de hitte en drie of vier wedstrijden spelen.’

Daar komt de discipline van Kevin om de hoek kijken. De 4 havo scholier heeft immers maar één grote droom: ‘Bij Feyenoord spelen.’

Klik hier voor een verslag van de oefenwedstrijd van Excelsior'31 A1 vs. Oranje <17 (AV)

Kalender icoon donderdag 16 juli 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers