D1 en A1 winnen oefenwedstrijden tegen NEO

D1 en A1 winnen oefenwedstrijden tegen NEO

Excelsior'31 D1 speelde woensdagavond een oefenwedstrijd, in Borne, tegen NEO D1. Eindstand 0-7, in het voordeel van coach Emiel Pluimers en zijn mannen.

Excelsior’31 A1 heeft een oefenwedstrijd tegen NEO A1 met 5-1 gewonnen. Bij rust stond het 4-1, in het voordeel van de mannen van trainer Marc Lobbert. Na rust werd er nog slechts één keer gescoord.

Scoreverloop:
17. 1-0 Joël Waslander
23. 2-0 Nigel Michels
27. 3-0 Joël Waslander
30. 4-0 Wim Oosthoek (penalty)
40. 4-1 NEO
rust
82. 5-1 Sjors van Gerresheim

Scheidsrechter: dhr. H. Brinks (Rijssen) 

Klik hier voor een aantal foto's, van dit duel...

Wedstrijdverslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert

Excelsior'31 A1 wint ook zijn 2e oefenwedstrijd

Excelsior'31 A1 speelde woensdagavond zijn 2e wedstrijd, in de voorbereiding tegen NEO A1. Nadat er vorige week maandag gestart is met de voorbereiding – en na het trainingskamp van afgelopen weekend, met een afsluitende wedstrijd tegen AZSV A1 (5-0 overwinning) - is deze week de groep aardig compleet geworden. In totaal waren er al 15 selectiespelers present.

Nog op vakantie waren Maikel Mirza, Patrick Loohuis en Jelmar Beltman - maar deze zullen vanaf vandaag bij de training aansluiten - en kan met de voltallige selectie gewerkt worden, richting de bekerwedstrijden en de 1e competitiewedstrijd. Hierdoor stond vanavond keeper Mitchell Troost van B1 onder de lat.
 

Vanwege de grootte van de selectie werd er tegen NEO in 3 blokken gespeeld, zodat elke speler 2 blokken (een uur lang) speelt, hierdoor kunnen wij ons vasthouden aan het trainingsschema en de spelers vanavond (in de training) opnieuw een prikkel geven. In het 1e blok zag het voetbal er het best uit.

We hadden de intentie om te voetballen en rust in ons spel. Ik vond alleen dat we - in fases – in een hoger tempo moesten spelen, met name in het aantal balcontacten. Gedurende het 1e blok verliep het allemaal wat beter en kon NEO in feite niet mee in het spel. Toen werden de krachtsverschillen duidelijk uitgedrukt in doelpunten, binnen een half uur was het 4-0.
 

In het 2e blok werd het allemaal beduidend minder, er was te weinig rust in het spel. Ook de formatie stond onvoldoende en Excelsior'31 A1 kon het spel niet meer dicteren. NEO kwam duidelijk beter in het spel, met name over hun linker flank en wist ook de 4-1 binnen te leggen. In het vervolg van het 2e blok bleef bij ons het spel zeer onzorgvuldig en slordig en nauwelijks nog in kansen omgezet. 

In het 3e blok kwam er weer meer rust in het spel en de intentie om verzorgd voetbal te spelen. Dit was direct merkbaar aan het tempo in het spel en resulteerde in meer doelpogingen, maar in dit blok werd er nog slechts één kans  verzilverd. Einduitslag 5-1. Al met al een wisselende wedstrijd met goede momenten, zeker ook mindere. Elke speler heeft in ieder geval kunnen laten zien wat hij waard is, op zijn positie.

Zaterdag zullen we nóg een keer in drie blokken spelen en vervolgens naar de ‘basis-elf’ werken, thuis tegen Be Quick'28 A1 en woensdag uit, bij Rohda Raalte A1. Daarna begint het echte werk begint met de bekerwedstrijden en de competitie.
 

Helaas viel Joël Waslander uit met een enkel blessure, laten we hopen dat het mee valt, zodat de groep intact blijft en we optimaal kunnen werken naar het begin van de competitie. 

Opstelling: 
Blok 1:
Keeper: Mitchel Troost
Achter: Gert-Jan Schultink, Wim Oosthoek, Michel Gerritsen Mulkes, Wilco Sikkelbein
Midden: Remco Gombert, Joël Waslander, Nigel Michels
Voor: Matthijs Zandvoort, Rutger Geerling, Gert-Jan Wilbers 

Blok 2:
Keeper: Mitchell Troost
Achter: Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Nigel Michels, Simon Baysoy
Midden: Remco Gombert, Sander Bruins, Michel Gerritsen-Mulkes
Voor: Erwin Nieuwenhuis, Sjors van Gerresheim, Gert-Jan Wilbers 

Blok 3:
Keeper: Mitchell Troost
Achter: Stephen Jansen, Wim Oosthoek, Wilco Sikkelbein, Simon Baysoy
Midden: Erwin Nieuwenhuis, Joël Waslander (85e Nigel Michels), Sander Bruins
Voor: Rutger Geerling, Matthijs Zandvoort, Sjors van Gerresheim 
Kalender icoon woensdag 12 augustus 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers