Excelsior eindigt als 3e bij toernooi Nunspeet

Klik
hier voor een reportage van 113 foto's. Klik hier voor een verslag en foto's, op de v.v. Nunspeet site

NUNSPEET – Excelsior’31 heeft met een gewonnen penaltyserie (tegen SVZW) de 3e plaats bemachtigd, bij het Gema - Homar toernooi van de v.v. Nunspeet. Na 90 minuten stond immers een 2-2 eindstand op het scorebord.

Een voor rust weinig overtuigend en in een (te) laag tempo voetballend Excelsior’31 kwam  op een 2-0 achterstand, door doelpunten van Prümers en Dijkstra. Juist voor het rustsignaal van arbiter H. van Beek scoorde Sjors Brugge de ‘aansluitingstreffer’, 2-1.

Invaller Bunyamin Özkök laat SVZW nieuweling Chris Elfrink (afkomstig van HSC'21) de hielen zien. Elfrink viel kort daarop uit met een liesblessure...

Na rust zette Excelsior’31 wat nadrukkelijker de toon, zonder echter tot grootse daden te komen. De invalbeurt van Excelsior'31 flankspeler Bunyamin Özkök gaf SVZW min of meer de nekslag. Niki Leferink joeg de (absoluut verdiende) gelijkmaker tegen de touwen, 2-2.

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink (30. Smids), Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren, Brugge, Isa (76. Janssen), Davina, Van Zundert (61. Özkök), Leferink en Ten Hoeve

DOVO wint GEMA-HOMAR toernooi
Bron: site Nunspeet
DOVO heeft het GEMA - HOMAR toernooi gewonnen. In de finale wist het Nunspeet met 1-3 te verslaan. Nunspeet wist in de 14de minuut op voorsprong te komen door een goal van Frank van Twillert. Kort daarna was het Arnold Klein met de gelijkmaker.

Nunspeet had na ruim een half uur spelen pech dat scheidsrechter Huis in 't Veld de voordeelregel niet toepaste waardoor een zuivere treffer werd geannuleerd deze werd omgezet in een vrije trap die niets opleverde.

Na rust kreeg Nunspeet kort achter elkaar de kans om de stand op 2-1 te brengen. Eerst na een terugspeel bal mocht er een indirecte vrije trap genomen worden, hier uit kreeg Nunspeet de ideale kans om als nog 2-1 te maken.

Scheidsrechter J. Huis in 't Veld constateerde een handsbal en mocht Frank van Twillert aanleggen van af 11 meter, echter een slap ingeschoten bal werd gekeerd door DOVO-goalie Casper Nelis. Door goals van Roy Wissink & Daniel Kops won DOVO de finale.