Dennis Demmers: 'Te veel routine in de ploeg is ook niet altijd goed'

Dennis Demmers: 'Te veel routine in de ploeg is ook niet altijd goed'

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Excelsior'31 kende een flets seizoen dat werd afgesloten met een teleurstellende tiende plaats. Toch verwacht de Rijssense buitenwacht dat de club zich 'gewoon' zal gaan mengen in de strijd om de topklasseplaatsen.

Trainer Dennis Demmers hoopt dat zijn verjongde ploeg daartoe in staat is.
 Hij heeft geen opdracht meegekregen van het bestuur, zegt Demmers. 'Er is mij geen druk opgelegd. Natuurlijk willen we ons graag plaatsen voor de Topklasse, maar dat zeggen alle trainers. We moeten echter realistisch blijven.

Ook Excelsior'31 heeft moeten bezuinigen en dat betekent dat we de selectie toch behoorlijk gewijzigd is. Overigens denk ik niet dat we er minder op zijn geworden, maar het is wel afwachten hoe het gaat lopen. We gaan het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.'
 

Excelsior'31 zag vooral veel ervaring vertrekken en daarvoor kwamen met name jongere spelers terug. De oorzaak is volgens Demmers tweeledig: 'Enerzijds is het een geldkwestie. Jongere spelers die zich graag willen bewijzen zijn gemakkelijker te halen dan gearriveerde spelers. Aan de andere kant hebben we vorig jaar ook gemerkt dat té veel routine in het team ook niet altijd goed is.

Excelsior'31 heeft bovendien de intentie om een team op te bouwen dat een paar jaar kan doorgroeien. 
De hoofdklasse C staat de laatste jaren bekend om de geringe kwaliteitsverschillen tussen de teams. Mede daardoor kwamen de Rijssenaren vorig jaar zelfs nog in degradatieproblemen. Demmers voorziet ook voor het komend seizoen weer een grote middengroep.

'HHC en Harkemase Boys hebben op papier een hele goede selectie met allemaal spelers die het allemaal al hebben bewezen. Ook een aantal andere clubs hebben behoorlijk geïnvesteerd, zoals WHC en Berkum. Maar ook bij hen is het afwachten of het gaat lopen. De clubs voor pakweg de plaatsen drie tot en met negen ontlopen elkaar niet zoveel en daar hoort Excelsior'31 ook bij.'
 

De prestaties in de voorbereiding zijn wisselvallig, met de 3-0 bekerzege bij HSC'21 als opvallendste uitschieter naar boven. 'Toch zegt die uitslag mij niet zoveel', aldus Demmers. 'Alle ploegen zitten nog in een opbouwfase en dat gold ook voor HSC. We hebben die wedstrijd wel goed gespeeld en dat is goed voor het vertrouwen.

Het is te zien dat we de stappen hebben gezet in het opbouwproces. Van de andere kant, dinsdag tegen WSV was het ondanks de gemakkelijke zege weer een stuk minder. Het schommelt nu nog behoorlijk, voordat de competitie begint moet er meer stabiliteit in de prestaties komen.'
 

Kalender icoon donderdag 27 augustus 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers