Excelsior A1 geeft nog teveel weg

foto: Joell Waslander schoot - onder de goedkeurende blik van Waslander senior - tegen Kon. UD met scherp, hij vond maar liefst 3x het net. Aanvoerder Wim Oosthoek (uiterst links) viert het 'feest' in z'n eentje..

Klik hier voor de 204 foto's.

wedstrijdverslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert

RIJSSEN - Excelsior'31 A1 heeft ook zijn tweede bekerwedstrijd gewonnen. Tegen Kon. UD A1 (zaterdag 1e klasse D) werd het 4-2. Nadat de bekerwedstrijd van jl. zaterdag was afgelast, vanwege het overlijden van een jeugdlid van Helios (door een tragisch verkeersongeval). Het duel tegen Helios is overigens opnieuw ingepland op maandag 14 september.

Excelsior'31 A1 begon tegen Kon. UD wat te slap aan de wedstrijd. Kon. UD was met name de eerste 10 minuten veel scherper en feller dan Excelsior'31 A1.
 Daarnaast had Excelsior'31 A1 in de beginfase moeite met de snelle spitsen van Kon UD, en met de ‘diagonale ballen’.

Tevens ontbrak de ‘juiste controle’ op het middenveld. Excelsior'31 A1 kwam mede hierdoor ook op een vroege achterstand.
 Na de 0-1 pakte Excelsior'31 het echter goed op, scoorde vrij vlot de gelijkmaker, door een schitterende vrije trap van Remco Gombert.

Excelsior'31 A1 kwam steeds beter in de wedstrijd en ging in een hoger tempo spelen. Het 2e doelpunt was dan ook fantastisch. Een opgezette aanval - van achteruit - over vele schijven, die nóg mooier binnen werd geschoten door Joell Waslander, 2-1
.

Vervolgens maakten we een al vrij snel de 3-1. Een vergelijkbaar mooie goal, uit een ingestuurde corner, opnieuw door Joell Waslander.
 Vlak voor rust maakten we toch weer dezelfde fouten als in de beginfase. Onvoldoende controle, niet kunnen reageren op de snelle lopende spitsen.

Hierdoor moesten we aan de handrem trekken, uit deze vrije trap legde Kon UD de 3-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust hebben we aangeven dat het - in aanvallend opzicht - er goed uit zag, alleen dat we béter de wedstrijd moesten lezen en anticiperen op de kwaliteiten van de tegenstander.

De controle op het middenveld moest beter, constateerden we, zodat we niet direct ‘door hoefden te dekken’, vanuit het middenveld.

De 2e helft werd de wedstrijd toch wat grimmiger.

Op zich gingen we hier - als team - wel goed mee om en probeerden het bij het voetballen te houden.
 Excelsior'31 A1 had de wedstrijd beter onder controle en liet de bal goed lopen, met een beetje meer scherpte had de uitslag veel hoger uit moeten en kunnen vallen.

Ik moet wel vermelden dat er nog 2 doelpunten - ten onrechte ! - vanwege vermeend buitenspel werden afgekeurd. Plus nog een zuiver doelpunt, deze was wel een halve meter over de doellijn! Uiteindelijk, in de 65e minuut, haalden we de trekker over en stond de eindstand van 4-2 op het bord.

Al met al een goede wedstrijd, in aanvallend opzicht met name. Verdedigend - en in de controle - zullen we toch beter om moeten gaan met bepaalde wedstrijdsituaties.

We kunnen desondanks terugkijken op een goede voorbereiding, met zaterdag de eerste competitiewedstrijd, thuis tegen VIOD A1.

Je kunt pas praten over een goede voorbereiding als je dan ook daadwerkelijk goed begint aan de competitie.

Hier zullen we de groep van bewust moeten maken, alles moet nu gericht zijn op de eerste competitiewedstrijd.

08. 0-1 Kon.UD
21. 1-1 Gombert
30. 2-1 Waslander
38. 3-1 Waslander
40. 3-2 Kon.UD
83. 4-2 Waslander