Vliegende competitiestart imponerend Excelsior

EMMELOORD – Excelsior’31 heeft zijn eerste competitieduel in een ruime overwinning om kunnen zetten. Flevo Boys werd op overtuigende wijze met 3-0 aan de kant gezet. Klik hier voor een samenvatting op Omroep Flevoland.
 Klik hier voor een aantal foto's op de Flevo Boys site...

Voor de Rijssenaren scoorden Niki Leferink (2x) en Niek Davina. Excelsior’31 zette de polderbewoners gelijk het mes op de keel, wat resulteerde in de openingstreffer van Niki Leferink, reeds in de 3e minuut, op aangeven van Coen Zwollo.

Flevo Boys, dat met zijn snelle flankspelers graag op de counter speelt, diende door de vroege achterstand nadrukkelijker uit de schulp te kruipen, met alle risico van een Excelsior’31 counter.

Excelsior’31 stond bovendien verdedigend als een huis en gaf maar zelden een spaarzaam kansje weg. In de eindfase van het duel sloegen de Rijssenaren ook nog eens twee keer genadeloos toe.

De eerste via Niek Davina, die de bal op een presenteerblaadje kreeg van de voor Stef Lamberink ingevallen Lourens Smids, 0-2. Ruim 5 minuten voor tijd gaf Niki Leferink Flevo Boys de definitieve nekslag, met zijn 2e treffer, 0-3.

Een prima seizoensopener derhalve en een prachtige voorbode voor de eerste thuiswedstrijd, van de rood/witten, komende zaterdag, tegen Staphorst.

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Lamberink (Smids), Lubbers, van Pijkeren, Isa, Davina, Zwollo (Ten Hoeve), Özkök, Leferink, Rob ten Hove (Schooten)

Excelsior'31 2 - VVOG 2 4-0 (rust 0-0) - klik op de link voor de 157 foto's...

1-0 Bart Slagman
2-0 Karim Chengachi
3-0 en 4-0 Björn Calkhoven

Excelsior'31 2 sloeg na rust genadeloos toe. De invallers maakten daarbij het verschil. Bart Slagman scoorde de 1e en nieuwkomer Karim Chengachi, de 2e. De 19-jarige Apeldoorner, afkomstig uit de beloften van Vitesse/AGOVV, gaf daarmee direct zijn visitekaartje af.

Hierna gaf VVOG zich gewonnen en bouwde Excelsior'31 2 de voorsprong uit naar 4-0, middels 2x Björn Calkhoven.

* A1 - VIOD A1 - 5-0  Klik op de link voor de 139 foto's

Tussen de buien door speelde Excelsior'31 A1 (bij vlagen létterlijk) met promovendus VIOD A1. Na 90 minuten stond het scorebord op 5-0. Met een ruststand van 4-0 trapten de mannen van coach Marc Lobbert na de thee het gaspedaal wat minder in, in de tweede helft werd daarom nog 'slechts' één keer gescoord.

1-0 Joell Waslander
2-0 Nigel Michels
3-0 Rutger Geerling
4-0 Sjors van Gerresheim