Excelsior na puntendeling in Harkema nog altijd fier aan kop

Excelsior na puntendeling in Harkema nog altijd fier aan kop

foto: de 19-jarige Karim Chengachi maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Excelsior'31

Harkemase Boys – Excelsior’31 0-0 (rust 0-0). Klik hier voor interviews met Dennis Demmers en Amanuel Isa. Klik hier voor een reactie van Harkemase Boys trainer Henk de Jonge, op Omroep Friesland. Klik hier voor de (wel erg) korte samenvatting, van het duel. Klik hier voor foto's (kijk bij 'zaterdag 19 september', onder de rubriek 'recente update').

Klik hier voor een kort verslag op TC Tubantia. Klik hier voor een verslag op de site van de Leeuwarder Courant. Klik hier voor het verslag op de site van H.B.



Opstelling Excelsior’31:

Excelsior na puntendeling in Harkema nog altijd fier aan kop
Kok, Siemelink (46. Goosen), Lubbers, Lamberink (07. Chengachi), Van Pijkeren, Isa, Davina, Zwollo, Özkök (70. Janssen), Leferink en Ten Hoeve

Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag één (dik verdiend) punt meegenomen uit Harkema. Voor een uitslag van 0-0 had men bovendien van tevoren getekend.

Toch heeft er méér ingezeten, voor de rood/witten. Excelsior’31 had voor rust immers het betere van het spel, kreeg een levensgrote doelkans, via spits Niki Leferink. Diens inzet kon maar ternauwernood van de doellijn worden gehaald, daar waar de Harkema doelman reeds geslagen was.

Excelsior’31 zag tot zijn ontzetting al na 7 minuten Stef Lamberink geblesseerd uitvallen. Zijn vervanger heette Karim Chengachi (19), die al langere tijd met de selectie van Excelsior’31 meetraint, maar de afgelopen week definitief overgeheveld werd naar het 1e elftal. Coen Zwollo ‘zakte’ een linie en Chengachi nam de rechtshalf positie in.

Apeldoorner Chengachi is afkomstig van de jeugdopleiding van BVO Vitesse/AGOVV, waar hij afgelopen seizoen voortijdig vertrok. Om het seizoen ‘af’ te maken bij Go Ahead Eagles, waar hij zijn conditie op peil hield.

De Rijssenaren kwamen goed weg toen in de 32e minuut een op het eerste oog geldig doelpunt van Harkemase Boys spits Barto werd afgekeurd, door arbiter Burema. Barto zou volgens de lezing van de Friese (!) arbiter te onbesuisd zijn doorgegaan op Excelsior’31 goalie Arjan Kok.

Na rust was de thuisploeg minimaal gelijkwaardig aan die van de bezoekers en waren er kansen over en weer. Excelsior’31 werd met name in de slotfase gevaarlijk, middels de voor Bunyamin Özkök ingevallen Gerald Janssen, die prima anticipeerde op een fraaie steekpass van Michel Goosen. Die, op zijn beurt, ingevallen was voor de geblesseerde Kevin Siemelink.

Uiteindelijk stond er een dubbelblanke 0-0 eindstand op het scorebord. Een score die de Rijssense burger bepaald moed geeft.

Harkemase Boys was vanmiddag immers een ‘mooie’ graadmeter, om te zien waar de (voor een belangrijk deel) nieuwe ploeg van Excelsior’31 nu daadwerkelijk staat.

De nieuwelingen Lubbers, Siemelink, Kok, Davina, Özkök, Ten Hoeve en (inmiddels óók) Chengachi hebben zich prima aangepast en tonen zich stuk voor stuk versterkingen. Een compliment derhalve, aan de spelers en technische staf.

De komende 14 dagen staan twee thuiswedstrijden op de agenda, voor Excelsior’31. Zaterdag ontvangt het promovendus CSV Apeldoorn en een week later komt WHC op bezoek. 

Kalender icoon zaterdag 19 september 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers