Excelsior doet prima zaken

Excelsior doet prima zaken

Klik daro voor de samenvatting (op RTV Oost) van Excelsior'31 - CSV Apeldoorn, met reacties van Dennis Demmers, Coen Zwollo en Arjan Kok. 

Klik hier voor een samenvatting, gemaakt door 'Bijzonder Sportief'. Klik hier voor het verslag op de CSVA site.

Klik hier voor de 267 foto's grote reportage. Klik hier voor het verslag in dagblad De Stentor. Klik hier voor een verslag op Twente Actueel.

 

De tekst op het spandoek spreekt boekdelen: 'Excelsior'31 alleen aan kop!'



RIJSSEN – Aanvankelijk was het duel tussen de koploper (Excelsior’31) en de rode lantaarndrager (CSV Apeldoorn) er één dat ‘alle kanten op kon’.



Excelsior’31 keek, als tijdens de meest recente thuiswedstrijd tegen Staphorst én het bekerduel tegen WSV, in de beginfase van het duel al-dan-niet bewust de kat uit de boom en liet het initiatief aan CSVA, wat een aantal hachelijke situaties opleverde, voor het doel van goalie Arjan Kok. 

Zo geselde in de 9e minuut een vlammend schot van Joost Heij de doelpaal, wat Excelsior’31 in ieder geval wakker had moeten schudden. Vijf minuten later was het wél raak toen Giel Thijssen prima anticipeerde op een dieptepass van Kees Kievit, 0-1. Excelsior’31 oogde geschrokken.



Toch pakte het kort daarop de draad weer op en had bovendien over geluk niet te klagen toen een pegel van Niek Davina van richting werd veranderd en daardoor onhoudbaar werd voor CSV Apeldoorn doelman Veeneman, 1-1.

 

Tien minuten voor rust slalomde Bunyamin Özkök door de CSVA defensie en zag vanuit zijn ooghoeken Niki Leferink ‘klaar’ staan, om in te tikken. Dat laatste was in feite een peulenschilletje, voor de Bornenaar, 2-1. Daarmee scoorde Leferink al weer zijn 4e van het seizoen. 



Na rust werd het veldspel er van beide kanten niet beter op, met veel balverlies over en weer.

Excelsior’31 toont zich dit seizoen echter een team met een hoog rendementsgehalte, uit een handjevol doelkansen weet men relatief eenvoudig het net te vinden.
 

Zo ook vanmiddag. Als men constateert hoe - op het oog eenvoudig - de rood/witten uitlopen naar een veilige voorsprong van 4-1 (middels Bunyamin Özkök en de 5e seizoenstreffer van Niki Leferink), dan zegt dat veel, over deze groep.



Met een incidentele plaagstoot bleven de bezoekers loeren op een verbetering van de score. Het geluk had men echter niet aan de zijde. Bovendien werd goalgetter Mark Fennebeumer (geblesseerd) node gemist.

Verdediger Coen Zwollo verwoordde de overwinning van zijn team treffend: 'Op het eerste oog lijkt het een ruime overwinning, die wat mij betreft wel wat geflatteerd uitviel. Op basis van de uitslag lijkt het alsof we CSVA van de mat gespeeld hebben, maar dat was geenszins het geval...'

Een flinke dosis zelfkennis en nuchterheid zal Excelsior'31 daarom niet met het hoofd in de wolken doen lopen, de komende weken. Dat mag duidelijk zijn!  



Uiterst links: Excelsior'31 erelid J.H. van Brussel vierde vrijdag zijn 86e verjaardag...


Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren, Isa, Davina, Chengachi (85. Janssen), Özkök, Leferink (78. Smids) en Ten Hoeve

Opstelling CSV Apeldoorn:
Veeneman, Residay, De Waal, Kievit, Van den Hoek, Hoekstra, Van Es, Van Oorspronk, Heij, De Brouwer (64. De Weerdt) en Thijssen

Scheidsrechter: dhr. A. Dijkstra (Oosterwolde)
Toeschouwers: 1000

14. 0-1 Thijssen
24. 1-1 Davina
36, 2-1 Leferink
73. 3-1 Leferink
87. 4-1 Özkök

Kalender icoon zaterdag 26 september 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers