Excelsior heeft de eerste prijs binnen

Excelsior heeft de eerste prijs binnen

Excelsior’31 – HHC Hardenberg 1-0
08. 1-0 Niki Leferink



Klik hier voor een samenvatting (plus reacties van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, beide voorzitters en Kenny Kroeze). Klik hier voor sfeerbeelden van Thijs Nieuwenhuis, voor aanvang van het duel.

Klik hier voor een verslag in De Stentor. Klik hier voor een verslag in het Nederlands Dagblad. Klik hier voor een verslag op 'Hardenberg Nú'. Klik hier voor een analyse op Twentesport.com

Klik hier voor een 167 foto's grote reportage.

Ook op www.voetbalopzaterdag.com wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 'kraker', tussen Excelsior'31 en HHC Hardenberg



Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren, Isa (90. Goosen), Davina, Chengachi (66. Janssen), Özkök, Leferink en Ten Hoeve (57. Brugge)

Opstelling HHC Hardenberg:
Danes, Voshaar (75. Buitenhuis), Steggink, Starke, Jurgens, Bayar, Scheepmaker (83. Coenraad), Kroeze, Berger, Bruns en Altunbas (63. IJzerman)

Scheidsrechter: dhr. P.C. van Gijzen (Goudswaard)
Toeschouwers: 1350

Gele kaart: Leferink en Van Pijkeren (Excelsior’31); Steggink, IJzerman en Voshaar (HHC Hardenberg) 

Excelsior’31 heeft de eerste prijs van het seizoen binnen! In een streekderby - met veel strijd, spanning en een incidentele irritatie over en weer – waren de Rijssenaren met 1-0 te sterk voor de jarenlange kwelgeest HHC Hardenberg.

HHC Hardenberg trad 'gewoon' aan met de van Quick'20 overgekomen aanvaller Appie Altunbas, die eerder deze week nog rechtstreeks rood kreeg, in het Beltona beloftencompetitieduel, tegen De Zweef. Opvallende afwezige bij de bezoekers was echter Gerard Kocks, die door coach Jan van Raalte op de bank werd gehouden.




Niki Leferink was zaterdagmiddag opnieuw de matchwinner, voor de rood/witten. Het meespelen van de Bornenaar hing de tweede helft van de week echter aan een zijden draadje, na een opgelopen enkelkwetsuur cq verzwikking, tijdens de dinsdagavondtraining.



Het moet gezegd dat ‘het kwartje’ na de openingstreffer van Leferink - waarbij HHC Hardenberg goalie Sander Danes alles behalve overtuigend optrad – net zo goed de andere kant op had kunnen vallen.

 


Zo had – halverwege de eerste helft - Excelsior’31 goalie Arjan Kok een magistrale reflex op de inzet van HHC Hardenberg spits Martijn Berger, die de bal ‘voor het intikken had’.



Aan de andere kant had (de voor Karim Chengachi ingevallen) Gerald Janssen de allesbeslissende 2-0 móeten maken, toen hij oog-in-oog verscheen met Danes.

Janssen liet zich echter de bal van de voet afplukken en zag zo een 100% doelkans in het niet verdwijnen. Daar stond tegenover dat een treffer van HHC Hardenberg aanvaller Ruud Bruns werd afgekeurd, vanwege buitenspel.  



Doordat de concurrentie (opnieuw) punten morste was na 90 minuten voetbal de eerste prijs van het seizoen een feit: met 19 uit 7 pakte Excelsior’31 op eigen kracht en overtuigende wijze de 1e periodetitel.



Wie had dat verwacht, na het rampzalig verlopen seizoen 2008/2009?



Een compliment aan spelers, trainers, begeleiders en medische staf voor dit schitterende resultaat!

Zaterdag 24 oktober speelt Excelsior'31 het (KNVB districtsbeker) duel tegen zaterdag 3e klasser Den Ham.

Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 14.30 uur. 

Kalender icoon zaterdag 17 oktober 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers