Schalkhaar A1 knikkert Excelsior´31 A1 uit de KNVB districtsbeker na penaltyserie

Schalkhaar A1 - Excelsior'31 A1 1-1
06. 1-0 Schalkhaar
38. 1-1 Nigel Michels

Eindstand 1-1. Schalkhaar wint na strafschoppen 9-8.

Excelsior'31 A1 uitgeschakeld in beker na een spectaculaire penaltyreeks
Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
SCHALKHAAR - Excelsior'31 A1 is er zaterdag niet in geslaagd om de 2e bekerronde te bereiken. In en tegen Schalkhaar werd er na een 1-1 gelijkspel met 9-8 verloren in de penaltyreeks, bij de 12e penalty.

De wedstrijd
Excelsior'31 A1 begon moeizaam aan de wedstrijd. Zonder Wim Oosthoek, die uit voorzorg rust kreeg en Rutger Geerling, die tot nader order geblesseerd is.

Hierdoor was het met name zoeken in de juiste controle in het centrum, achterin en voorin. Excelsior'31 A1 had moeite met het spel van Schalkhaar A1, het 4-4-2 systeem en de felheid waarmee het speelde.

Excelsior'31 A1 kwam dan ook na 6 minuten volledig terecht achter, opnieuw door een moment dat we achterin teveel op één lijn verdedigden, hierdoor kregen we tegen FC Zutphen een identiek doelpunt tegen.

Hierna had het voor Excelsior'31 zelfs nog erger kunnen worden, het spel van Excelsior'31 was gewoon te matig, in deze fase mocht men blij zijn met een 1-0 achterstand. In het laatste kwartier van de 1e helft kreeg Excelsior'31 meer grip op de wedstrijd en kreeg dus ook het betere van het spel, het wist in de 38e minuut, door een vrije trap van Nigels Michels, 1-1 te maken.

Nigel krulde deze vrije trap mooi binnen, bij de 2e paal.
 Ruststand 1-1. In de rust werd er gesproken over het matige vertoonde spel. We pasten dan ook 3 wissels toe en deden een omzetting in de speelwijze.

We gingen tegen de 1-4-4-2- van Schalkhaar nu met een formatie 1-3-4-3 spelen.
 Dit leek een goede omzetting, de eerste 20 minuten na rust speelde Excelsior’31 A1 dan ook goed, Schalkhaar kwam er in feite niet meer aan te pas.

Excelsior'31 wist dit in een doelpunt om te zetten, maar deze werd door buitenspel afgekeurd. Onvoorstelbaar! Een zuiver doelpunt, echt onvoorstelbaar dat een assistent scheidsrechter hier voor durft te vlaggen bij jeugdvoetbal en dat de scheidsrechter dit signaal overneemt.

Excelsior'31 A1 speelde in de 2e helft een stuk sterker, maar wist dit toch te weinig in kansen en mogelijkheden om te zetten. Toch vaak een verkeurde keuze, een handeling teveel, waardoor Schalkhaar het weer dicht kon lopen. Schalkhaar bleef loeren op de counter, waar ze ook nog een aantal keren zeer gevaarlijk uit waren.

Eindstand 1-1. Een matige wedstrijd van Excelsior'31 kant, te weinig afgedwongen en niet dominant genoeg gespeeld, zowel in verdedigend- als in aanvallend opzicht.

Ja… en dan volgen er penalty’s. Dit was een bizarre reeks, die wel paste bij een bekerwedstrijd. Na 4 penalty’s: Schalkhaar al 2x gemist en Excelsior'31 1x (Remco Gombert), dus had Gert Jan Wilbers de winnende op de voet, maar deze schoot op de buitenkant van de paal.

Hierna maakte Schalkhaar de 3-3 en er volgde een reeks van om en om. Er werd zorgvuldig gescoord, want de volgende 5 penalty’s van zowel Schalkhaar als Excelsior’31 werden keurig afgerond.

Nu was het de beurt aan de keepers, deze misten allebei. Vervolgens mocht elke speler weer een penalty nemen, iedereen was geweest en een 8-8 stond op het scorebord!

Joell Waslander miste de 13e penalty voor Excelsior'31 en de aanvoerder van Schalkhaar faalde niet bij de 13e penalty. Dit betekende een uitschakeling in de beker, na een 1-1 verloren we in de penaltyreeks, met 9-8.

De teleurstelling was groot, maar gezien het wedstrijdbeeld was het vanmiddag van onze kant echt onvoldoende!

Dinsdag spelen we om 19.00 uur thuis tegen FC Twente B1, voordat zaterdag de topper tegen Be Quick 1887 - thuis - op het programma staat.