Zaalvoetbal: Excelsior31 1 'walkt' over de Walk Inn Boys 1

Vrijdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior hun eerste overwinning van het seizoen behaald. Na een ruststand van 1-0 werd deze score uitstekend uitgebouwd tot 4-0, waarna  keeper Ruud Kreijkes de nul wist te houden.

Met invallers Harmen Baan en Agassi voor John Lubbers en Jos Kreijkes begon Excelsior andermaal gehavend aan deze wedstrijd. De pech was op deze vrijdag de 13e niet gelijk verdeeld, want de Walk Inn Boys raakten regelmatig de paal, terwijl er bij Excelsior alles in vloog.

Vanaf het begin van de wedstrijd ontstond er een schaakspel, waar het publiek niet echt warm van werd.

Te genieten viel er alleen als aanwinst Agassi, die was opgevist bij de recreanten, zijn trukendoos open deed. Hij was het dan ook, die vlak voor rust de ban brak en Excelsior op voorsprong bracht.

In de rust hamerde (interim)coach Marcel Langkamp op de goede verdediging en dit resulteerde effect. Excelsior bleef sterk verdedigen en kwam er regelmatig gevaarlijk uit.

Het waren de routiniers Alidus ter Harmsel en Arsenin Rodriguez die Excelsior op een ruimte voorsprong zetten door geweldige individuele acties.

De gasten uit Nijkerk bleven het proberen, maar stuitten op de geweldige keeper of de paal. In de eindfase was het slotakkoord voor Gerald Keizer, die beheerst de 4-0 maakte op aangeven van Rene ‘van de Tute’ Dangremond.

De nederlagen werden de laatste weken al kleiner en het spel werd al beter, maar na zes nederlagen mocht Excelsior voor het eerst dit seizoen de zoete van een overwinning proeven.

1-0 Agassi
Rust
2-0 Alidus ter Harmsel
3-0 Arsenin Rodriguez
4-0 Gerald Keizer

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper) Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Harmen Baan, Rene Dangremond, Agassi.

Coach: Marcel Lankamp
Grensrechter: Daan Kreijkes