Veerkrachtig Excelsior'31 slaat toe in de slotfase (en pakt opnieuw de koppositie)

(Archief)foto: Niek Davina scoorde tegen PKC'83 gelijk na rust de cruciale 'anschluss' treffer...

PKC'83- Excelsior'31  1-2 (1-0)
44. 1-0 Oosterkamp
rust
50. 1-1 Davina
88. 1-2 Leferink

Klik hier voor een reactie Excelsior'31 coach Dennis Demmers op RTV Oost (radio). Klik hier voor de samenvatting op OOG TV

Opstelling Excelsior'31:
Kok, Siemelink (46. Smids), Lubbers, Lamberink, Van Pijkeren, Isa, Davina, Brugge (80. Janssen), Ten Hoeve, Leferink (90. Van Zundert) en Özkök

GRONINGEN - Excelsior’31 heeft zaterdag een moeizame, maar absoluut verdiende overwinning behaald op PKC’83. Voor rust hadden de rood/witten al op een veilige voorsprong moeten staan, maar ontbeerden precisie in de afwerking.

Als, tot overmaat van ramp – juist voor rust - Vincent Oosterkamp de thuisploeg ook nog eens op voorsprong kopt, krabt men zich aan Excelsior’31 zijde maar eens achter de oren.

Het zal toch niet wéér gebeuren…?

Met na rust Lourens Smids voor Kevin Siemelink vecht Excelsior’31 zich na rust terug in de wedstrijd. Als bekroning voor een prima wedstrijd tekent Niek Davina reeds in de 50e minuut de gelijkmaker aan, wat perspectief biedt voor de rest van de wedstrijd.

Excelsior’31 coach Dennis Demmers: ‘We vergaten de wedstrijd al vroeg te beslissen,  via kansen van Niki Leferink (2x) en Bunyamin Özkök (2x). Na de eerste kans van Özkok (na 5 minuten) raakte PKC’83 nog eens de lat. De 20 minuten daarop waren voor ons.

Niki Leferink maakte vlak voor tijd de winnende treffer, uit een goede cross-pass van Niek Davina. Niki nam de bal aan, wilde schieten maar gleed uit. Desondanks wist hij de bal - al liggend (!) - een curve mee te geven, met buitenkant schoen. Heel langzaam hobbelde de bal binnen, 1-2.

Knap werk van het collectief. Een 1-0 achterstand ombuigen, op een zwaar veld, met een harde wind, dwars over het veld. Respect voor de teamprestatie!’

Excelsior’31 pakt met deze zwaar bevochten, maar absoluut dik verdiende overwinning opnieuw de koppositie.

Dit, na de verrassende 4-0 nederlaag van ACV, thuis tegen Berkum.
Het duel van (medekoploper) Flevo Boys (bij WHC) werd bovendien afgelast.

Saillant detail: door het gelijke spel van HHC Hardenberg (in Genemuiden) is de achterstand van de oranje/zwarte formatie op de ranglijstaanvoerder opgelopen tot 12 punten.

Dinsdag 17 november spelen de Excelsior’31 beloften <23 een oefenduel tegen Hellendoorn 1.

Aanvang 19.30 uur, locatie: sportpark De Koerbelt.

Zaterdag 21 november speelt Excelsior’31 1 het KNVB districtsbekerduel tegen 5e klasser Witkampers, in Laren (Gelderland).

Aanvang: 14.30 uur. Arbiter: R. Meilink (Enter)