Zaalvoetballers Excelsior'31 met 6-3 te sterk voor ZVV'91

Afgelopen vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior met 6-3 gewonnen van ZVV uit Lelystad.

Na een ruststand van 2-2 na twee doelpunten van uitblinker Rene Dangremond werd het uiteindelijk een ruime overwinning op hoogvlieger ZVV, dat voor deze wedstrijd nog op de derde plaats stond op de ranglijst.

Excelsior stijgt door deze overwinning naar een plek die recht geeft op lijfsbehoud in de Eerste Divisie en gaat met een goed gevoel de winterstop in.

Doordat aanvoerder Alidus ter Harmsel afwezig was, was het karakterman Jos Kreijkes die deze wedstrijd de aanvoerdersband mocht dragen. ZVV begon erg sterk aan de wedstrijd en liet de bal snel gaan en hun positiespel was uitstekend verzorgd.

Het duurde dan ook niet lang, voordat ZVV op voorsprong kwam. Door een treffer van Rene Dangremond, waarbij het leek alsof de keeper  van ZVV nog aan het zoeken was in de grabbelton van sinterklaas, werd het snel 1-1.

Hierna probeerde ZVV een dubbele wissel uit te voeren, maar dat ging niet volgens plan. Een speler in balbezit liep naar de kant en liet de bal liggen.

Omdat de wisselspeler te lang op zich liet wachten, was Gerald Keizer er als de kippen bij om Rene Dangremond in staat te stellen de 2-1 binnen te schieten.

Voor rust moest keeper Ruud Kreijkes nog een doelpunt toestaan en was de ruststand 2-2.
Na rust had Excelsior het moeilijk, maar vielen er lang geen doelpunten. Het was John Lubbers die via zijn machtige wapen, de directe vrije trap, de thuisploeg op voorsprong bracht.

ZVV had direct het antwoord klaar en kort daarop was de stand weer 3-3 na een flitsende aanval. Na een mooie assist van Rene Dangremond bracht Gerald Keizer de thuisploeg weer op voorsprong. Daarna was het tijdperk van John Lubbers weer aangebroken.

Met een geplaatste vrije trap en een geplaatste schuiver na goed aangeven van aanwinst Agassi Danellian was de eindstand 6-3. Door deze overwinning stijgt Excelsior naar een plek boven de degradatiestreep.

Omdat een team zich voor de competitie heeft terug getrokken, speelt Excelsior dit kalenderjaar geen wedstrijden meer.

Spelers en begeleiding bedanken het publiek en organisatie voor de eerste helft van het seizoen en wensen een ieder alvast prettige feestdagen en een sportief 2010!