Club Hac maakt allesbehalve gehakt van zaalvoetballers Excelsior’31

Club Hac maakt allesbehalve gehakt van zaalvoetballers Excelsior’31

Woensdagavond hebben de futsallers hun eerste wedstrijd van 2010 met 1-0 verloren van Club Hac uit Twello. Na een zenuwslopende en bloedstollende wedstrijd viel de beslissing pas twee minuten voor het einde.

Via uitstekend verdedigend werk en een perfecte wedstrijdinstelling hield Excelsior het heel lang vol tegen de nummer twee uit de competitie, maar moest het in de slotfase toch het hoofd buigen.

Coach Murat Yerlikaya had vooraf zijn ploeg uitstekend neergezet en Excelsior haalde alle angels uit het aanvalsspel van deze bijzonder sterke tegenstander. Het miste dan ook nog eens zijn aanvoerder Alidus ter Harmsel, die zijn hamstring had verrekt, nadat hij iets te enthousiast zijn zoontje met een slee door de sneeuw wilde trekken.

Vanaf het begin ontstond een boeiend duel, ook al bleken doelpunten schaars. Club Hac liet de bal snel gaan en creëerde enkele mogelijkheden. Excelsior kwam er met counters echter snel uit en John Lubbers kwam twee maal oog in oog met de doelman van de tegenstander, maar mistte echter de scherpte in de afwerking.

Bij rust stond de brilstand nog steeds op het scorebord. In de wetenschap dat een gelijkspel voor Excelsior een goed resultaat was en dat Club Hac steeds zenuwachtiger zou worden, naarmate de stand gelijk zou blijven, bleef Excelsior stug verdedigen.

De krachten vloeiden langzaam wel weg en Club Hac kwam steeds dichterbij een doelpunt. Keeper Ruud Kreijkes keepte echter een geweldige wedstrijd en hielp zijn ploeg op de been. En als het erop aan kwam, had hij dikwijls hulp van paal en lat.

Vlak voor tijd viel echter toch het enige doelpunt op schlemielige wijze en waren de druiven zuur voor Excelsior, al verdient de complete ploeg wel een groot compliment.

Het is een drukke eerste week voor de zaalvoetballers, want komende vrijdag 8 januari staat de eerstvolgende wedstrijd alweer op het programma. In de Stroekeld zal dan om 20 uur Ewijk de tegenstander zijn.

Excelsior is belust op revanche tegen deze subtopper en kan hierbij de steun van het publiek goed gebruiken, dus komt allen!

Scoreverloop:
0-0 Rust:
0-1 Club Hac

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer,  John Lubbers, Rene Dangremond, Agassi Danellian, Jos Kreijkes
Coach: Murat Yerlikaya

 

Kalender icoon donderdag 7 januari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers