Excelsior'31 A1 verliest 1e oefenwedstrijd van 2010

(archief)foto: Nigel Michels scoorde de 'anschluss treffer'
Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert

HAAKSBERGEN - Excelsior'31 A1 heeft de 1e oefenwedstrijd van 2010 met 3-2 verloren, van Hsc'21 A1. De afgelopen week was het de planning om de training te hervatten, maar door de weersomstandigheden moesten we op zoek naar alternatieven.

Zo gingen we maandag de zaal in voor onze training, in Holten. Woensdag gingen we naar sportschool USA in Rijssen en donderdag gingen de zaal van Reggesteijn, in Rijssen.

Hierdoor gingen we ht oefenduel tegen HSC’21 in zonder ook maar één training afgewerkt te hebben op het veld. Ik heb dan ook de groep aangegeven dat we deze wedstrijd moesten benaderen voor de conditionele prikkel en het terugkrijgen van het balgevoel.

De beginfase van de wedstrijd was dan ook aftasten van beide kanten, maar na een minuut of 5 kwam Excelsior'31 goed in het spel, vanuit goed positiespel wist Excelsior'31 de 1e kansen te creëren.

Binnen 10 minuten stond dan ook de 0-1 op het scorebord, Joell Waslander dribbelt de 16 meter binnen en wordt neergelegd door een verdediger van Hsc'21. Penalty dus, deze wordt prima afgewerkt door Wim Oosthoek, 0-1.

Hierna was het spelbeeld duidelijk voor Excelsior'31 en had in deze fase toch de wedstrijd moeten beslissen.

Rutger van de Noort werd 2 keer oog in oog met de keeper van HSC'21 gezet door Joell Waslander, dezelfde Waslander duikt ook nog een keer alleen voor de keeper op. Wim Oosthoek die uit een corner vrij kan inkoppen, maar al deze kansen werden niet verzilverd.

Het is dan ook zuur dat juist uit een klutsbal de 1-1 binnen valt i.p.v. een 0-2, 0-3 voorsprong voor Ecelsior'31 A1.

Ruststand 1-1.

In de rust heb ik aangegeven dat we uit prima positiespel voldoende hebben gecreëerd en weinig tot niets hebben weggegeven.

Heb wel aangegeven dat we effectiever in de afwerking moesten zijn en in een 1 tegen 1 situatie koelbloediger moeten afwerken en in feite de wedstrijd al vroegtijdig hadden kunnen beslissen.

In de 2e helft speelden we ook nog een goed eerste kwartier, opnieuw vanuit goed positiespel, alleen wisten in deze fase nog weinig te creëren. Hierna ging toch de conditionele prikkel spelen.

Excelsior'31 ging teveel vanuit de formatie spelen en de onderliggende standen werden te groot, hierdoor werd het niet meer te belopen voor de middenvelders.

In deze fase zag je toch wel dat HSC'21 conditioneel (lees: kunstgras) wat verder is dan Excelsior'31, deze hebben immers ook kunnen trainen op dit veld. Dit wist HSC'21 dan ook in doelpunten uit te drukken en maakten in deze fase de 2 en 3-1.

Hierna was de wedstrijd zo goed als gespeeld, de vermoeidheid sloeg toe bij beide ploegen.

Nigel Michels maakte vlak voor tijd nog de 3-2 en vervolgens kregen we nóg een aardige mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren.

Eindstand 3-2.

Stylist Antoine Pijffers (B1) speelde de hele wedstrijd mee, bij A1

Al met al een nuttige oefenwedstrijd, een uur lang hebben we middels prima positiespel veel gecreëerd en weinig kansen weg gegeven. Hierna sloeg de vermoeidheid toe, al was het lekker om een wedstrijd in de benen te hebben.

Dinsdag 19 januari volgt de 2e oefenwedstrijd, uit in Hengelo, om 19.00 uur tegen Fc Twente/Heracles B1.