Erik Davids Rijssen/Holten's beste sporter

Erik Davids Rijssen/Holten's beste sporter

Bron: klik hier 
RIJSSEN-HOLTEN - Motorcrosser ErikDavids en triatlete Monique Kroeze zijn gisteravond uitgeroepen tot respectievelijk sportman en sportvrouw van het jaar van de gemeente Rijssen-Holten.

Dit gebeurde tijdens de sportverkiezingen in uitgaansgelegenheid Lucky in Rijssen. Kroeze werd derde tijdens het EK Triatlon in Holten, maar werd bovendien winnaar van het nationaal circuit. 'Iemand met zo'n erelijst die daarnaast ook actief is in de zwem- en atletiekvereniging, verdient ten volle de benoeming tot sportvrouw 2009', motiveerde de jury haar keuze.

Zestienvoudig Nederlands Kampioen in de Enduroklasse Erik Davids is gekozen tot beste sportman. Het jaar 2009 begon voor hem met twee forse tegenslagen; hij brak zijn sleutelbeen en zijn vriend en monteur Johan ten Dam overleed onverwacht in mei.

Toch kon Davids zich in de tweede helft van het jaar weer richten op het kampioenschap 'en dat verdient respect'.

Johanna Tijhof-Voortman is seniorsporter van het jaar geworden. Elk jaar loopt zij de vierdaagse van Nijmegen, traint ze wekelijks met tochten van 30 tot 60 kilometer en heeft ze al 3 keer de Kennedymars in Haaksbergen gelopen. Dat is een tocht van 80 kilometer die binnen 24 uur wordt afgelegd.

Beste sportploeg is het team Heren 3 van waterpoloclub RZ&PC De Mors. Dit team handhaafde zich na promotie in de landelijke 4e klasse.

Kevin Troost
(foto) is sporttalent van het jaar in Rijssen-Holten. De linkermiddenvelder van voetbalclub Excelsior'31 B1 werd in 2009 uitgenodigd voor het Nederlands Amateurelftal tot 16 jaar. Op de Koninkrijksspelen op Aruba wonnen zij goud.

Volgens de jury zijn de volleyballende meisjes van de B3 van RIVO Rijssen. Zij veroverden het kampioenschap in de 2e klasse.

Kalender icoon zaterdag 6 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers