Scoren (op kunstgras) in verkiezingstijd

Scoren (op kunstgras) in verkiezingstijd

Kunstgrasvelden uit de hoge hoed
Bron: dagblad TC Tubantia 
RIJSSEN - Plots ligt er een oplossing in het verschiet voor de problematiek rond de atletiekbaan. Waar een lijsttrekkersdebat al niet goed voor is.

De lijsttrekkers van de zes partijen die in Rijssen-Holten deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen, kruisten gisteravond de degens in café De Blauwe Reiger. Het werd een levendig debat in een goed gevulde zaal, waar de campagneteams zich hadden uitgeleefd.

Aanwezig waren overigens vooral mensen die politiek actief zijn. Aan de hand van stellingen, die de lijsttrekkers zelf hadden aangedragen, kwamen allerlei actuele zaken aan bod.

Door politieke kopstukken te prikkelen, wist discussieleider Gerard Smink de vaart er in te houden.

En het leverde ook nog aardig nieuws op. Het CDA komt namelijk volgende week donderdag in de raadsvergadering met een voorstel dat aanleg van twee kunstgrasvelden bij voetbalvereniging Excelsior ‘31 mogelijk maakt.

Daarmee kan dan eindelijk de problematiek rond de atletiekbaan worden opgelost. Zoals bekend kan de plaatselijke atletiekvereniging de fraaie tartanbaan op de Koerbelt op zaterdag niet gebruiken, omdat Excelsior dan veld 6 nodig heeft.

Achter de schermen heeft het CDA, samen met de gemeentelijke Sportraad en Excelsior, aan een oplossing gewerkt. Gisteravond toverde fractievoorzitter Isa Kahraman het konijn uit de hoge hoed.

Het voorstel komt er op neer dat Excelsior ‘31 de aanleg van twee kunstgrasvelden, kosten acht ton, een aantal jaren voorfinanciert. Omdat kunstgras intensiever kan worden bespeeld, heeft de club veld 6 niet meer nodig.

De atleten kunnen dan ’s zaterdags de baan op. De lijsttrekkers Rob de Koe (VVD), Bert Tijhof (ChristenUnie) en Jan Aanstoot (Gemeentebelang), zien wel wat in het voorstel, bleek gisteravond.

Ben Beens (SGP) was niet zo enthousiast: ‘Uiteindelijk krijgt de gemeente de rekening.’

Excelsior-voorzitter Lamber Voortman, aandachtig toehoorder, liet weten dat de club het geld niet zelf kan voorschieten. Vermogende sponsors hebben zich bereid verklaard om de portemonnee te trekken.

Als alles doorgaat, mogen ook andere verenigingen van het kunstgras van Excelsior gebruik maken.

Kalender icoon vrijdag 12 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers