Boeiend oefenduel A1 vs IJsselmeervogels eindigt onbeslist (2-2)

IJsselmeervogels A1 - Excelsior'31 A1 2-2
31. 0-1 Joell Waslander (assist Gertjan Wilbers)
42. 1-1
48. 1-2 Nigels Michels (rechtstreeks via een corner)
89. 2-2

Klik hier voor de 273 foto's grote reportage....

Excelsior'31 A1 vergeet vroegtijdig oefenduel tegen IJsselmeervogels A1 te beslissen
Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
SPAKENBURG - Excelsior'31 A1 kan terugkijken op een zeer boeiend en interessante oefenpot, ‘uit’ in Spakenburg, tegen IJsselmeervogels A1.

De selectie moest behoorlijk op tijd op pad om deze interessante wedstrijd te spelen, het aanvangstijdstip was immers 10.00 uur, wat betekende 07.30 uur vertrekken.

We arriveerden keurig rond 9.00 uur op het prachtige complex van de Vogels, het hoofdveld was sneeuwvrij gemaakt en Excelsior'31 werd zeer gastvrij ontvangen.

De wedstrijd deed niet onder aan de entourage van de prachtige accommodatie, vanaf de 1e minuut stonden twee goed voetballende ploegen tegenover elkaar en werd er verzorgd en in een hoog tempo gespeeld.

In het begin was echt even aftasten van beide kanten, maar de eerste twee beste kansen waren voor de Vogels.

Excelsior'31 was 2x onzorgvuldig in de opbouw, hier creëerden de Vogels goede kansen cq. mogelijkheden uit. Op dat moment mocht Excelsior'31 A1 de handen dichtknijpen dat de Vogels dit niet wist af te straffen.

Hierna kwam Excelsior'31 A1 beter in de wedstrijd en wist het duel zijn kant op te kantelen. We speelden sterk uit positiespel en wisten goed een extra speler op het middenveld te creëren.

Excelsior'31 A1 maakte in deze fase een fantastisch doelpunt, echt een goal uit het voetbalboekje.

Van achteruit werd Maikel Mirza als spits aangespeeld, deze liet de bal keurig vallen op het middenveld, vandaar uit werd Gert-Jan Wilbers de diepte in gestuurd, over de linkerkant. Gert-Jan wist Joell voortreffelijk met een goede voorzet op maat te bereiken, Joell legde de bal geweldig binnen, 0-1.

Hierna dicteerde Excelsior'31 A1 het spel en had dit ook zeker in doelpunten om moeten zetten.

Ja, als je ze zelf niet maakt valt veelal het doelpunt aan de andere zijde, zo ook dit keer. Uit een afgeslagen aanval van Excelsior'31 A1 wistten de Vogels goed om te schakelen en de 1-1 binnen te leggen. Ik moet constateren dat wij beter om moeten gaan met deze schakelmomenten.

Ruststand 1-1.

In de rust heb ik aangegeven dat we een prima pot stonden te spelen, vanuit prima positiespel en spelbedoelingen, alleen dat we technisch nauwkeuriger moesten zijn.

Ook heb ik aangeven dat goed voetballen - competitiegericht - een uitgangspunt is, maar dat je dit ook in een verschil van doelpunten om moet zetten.

Hier hebben we het de 1e helft in laten liggen, dan is het zuur dat je vlak voor rust het deksel op de neus krijgt, ook hier zit een leermoment in.

In de 2e helft werd er vanaf het begin in een hoog tempo gespeeld. Vrij vlot kreeg Excelsior'31 een corner, deze wist Nigel Michels ‘ineens’ binnen te draaien, 1-2.

Hierna had Excelsior'31 de wedstrijd weer in handen en bleef goed voetballen, het kreeg in deze fase de mogelijkheid weg te lopen van de Vogels.

Helaas staat het nog niet op scherp om wedstrijden op het juiste moment te beslissen en de trekker over te halen.

Hierdoor bleef het een wedstrijd, in de laatste fase zetten de Vogels een tandje bij, waardoor Excelsior'31 nog meer ruimte kreeg.

In deze fase kwam Excelsior'31 niet meer in de problemen en bleef ook verdedigend prima overeind.

Vanuit de schakelmomenten hadden we in die fase de wedstrijd op slot moeten gooien. Maar ook nu wisten we het niet te beslissen.

Ook dit keer wisten de Vogels in blessuretijd de wedstrijd gelijk te trekken.

Eindstand 2-2.

Al met al een zeer leuke en interessante oefenpot, met twee goed voetballende ploegen.

Zaterdag bleek opnieuw dat goed spelen niet voldoende is, je moet de wedstrijd op de juiste momenten weten te beslissen en op slot gooien.

Hier zullen we toch naar toe moeten werken, er zat met name een duidelijk leermoment in.

Na de wedstrijd hebben we een uitwisseling met de Vogels kunnen regelen, van de zomer willen ze naar Rijssen komen met hun jeugdselecties en kunnen wij met onze jeugdselecties in de winterstop richting Spakenburg.

Als dit ook van deze niveauwedstrijden zijn kunnen we er zeker met zijn allen naar uit zien.

We kunnen deze week terugkijken op een goede voorbereidingsweek, ondanks de weersomstandigheden. Met drie gespeelde wedstrijden, SC Enschede A1 (een 1-6 overwinning), tegen SVV'56 1 (een 1-2 overwinning) en het duel tegen IJsselmeervogels A1 (een 2-2 gelijk spel).

Volgende week staat de competitiewedstrijd 'uit' bij Go Ahead Kampen op het programma, wordt deze afgelast dan spelen we opnieuw een interessant oefenduel, uit bij De Treffers A1, in Groesbeek.