Rijssense sportraad furieus: Excelsior'31 kan kunstgras op de buik schrijven...

Rijssense sportraad furieus: Excelsior'31 kan kunstgras op de buik schrijven...

Kunstgras Koerbelt aan zijden draadje
RIJSSEN - De aanleg van twee langverwachte kunstgrasvelden op het complex van Excelsior'31 op sportpark De Koerbelt in Rijssen is allesbehalve in kannen en kruiken. Ook plannen met sponsors zijn voor de gemeente onbetaalbaar, hield wethouder financiën Ter Schure donderdagavond de raad voor.

Het gemeentebestuur gaat weliswaar mogelijkheden tot aanleg van kunstgras op De Koerbelt onderzoeken, maar geeft daarbij vooraf weinig hoop. Volgens wethouder financiën Willem ter Schure is de aanleg van twee kunstgrasvelden momenteel zelf ‘onbetaalbaar’ voor de gemeente Rijssen-Holten.

Ook als sponsors de geraamde investering van acht ton vier jaar voorfinancieren, hetgeen door Sportraad en Excelsior-bestuur in een een-tweetje is bedacht. ‘Voor de rentelasten moeten we direct jaarlijks ruim 50.000 euro in de begroting opnemen. Die financiële ruimte is er momenteel niet’, houdt de wethouder de boot af.

Voor hem is voorfinanciering overigens niet nieuw. ‘Dat is anderhalf jaar geleden ook al eens met Excelsior besproken. Ik kan de cijfers laten zien’, verklaart Ter Schure. In een voorstel, ingediend door het CDA, wordt het college verzocht om samen met de Sportraad de mogelijkheden tot snelle aanleg van kunstgrasvelden te onderzoeken, mét behulp voorfinanciering.

Wethouder Ter Schure acht zo’n onderzoek niet nodig. ‘Ik kan de raad zo ook wel inzicht geven.’ En: ‘We moeten geen verwachtingen scheppen die we niet waar kunnen maken.’

Maar het onderzoek komt er toch, omdat de hele raad het voorstel steunt. ‘Maar zo’n onderzoek nemen we nog geen besluit. Bovendien we hebben als gemeente geen verplichting’, benadrukt SGP-raadslid Jan Slagman, die echter wel vindt dat er een oplossing moet komen. ‘De situatie bij de atletiekbaan is nu onhoudbaar.’

Voorzitter Luit Meijer van de Sportraad is na afloop van de vergadering niet te spreken over de opstelling van de wethouder financiën.

‘Hij is suggestief bezig. Dat neem ik hem kwalijk. De wethouder hoort open de onderhandelingen in te gaan en dán pas met een visie te komen.’

Bron: klik hier 

Kalender icoon zaterdag 20 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers