Excelsior'31 A1 slaat na rust genadeloos toe bij De Treffers (0-2)

Excelsior'31 A1 slaat na rust genadeloos toe bij De Treffers (0-2)

Klik hier voor 445 foto's.

De Treffers A1 - Excelsior'31 A1 0-2 (0-0)
52. 0-1 Rutger v/d Noort (assist Remco Gombert)
67. 0-2 Mathijs Zandvoort (assist Padje) 

Opstelling Excelsior’31 A1:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Michel Gerritsen-Mulkes, Wilco Sikkelbein, Remco Gombert, Joell Waslander (50. Simon Baysoy), Nigel Michels, Rutger van de Noort (55. Erwin Nieuwenhuis), Maikel Mirza (60. Matthijs Zandvoort), Gert-Jan Wilbers. 

Afwezig: Jelmar Beltman, Wim Oosthoek, Rutger Geerling, Sjors van Gerrisheim



Remco Gombert (onderliggend) heeft een overtreding nodig om de balvaardige Tim Eikholt af te stoppen...

Een wedstrijd met 2 gezichten
verslag door Excelsior’31 A1 coach Marc Lobbert
GROESBEEK - Excelsior'31 A1 reisde zaterdag af naar Groesbeek, voor een wedstrijd tegen De Treffers A1, dat uitkomt in de 2e Divisie Zuid en op een verdienstelijke 3e plek staat. 

Het beloofde een interessante pot te worden, nadat we vorige week hebben gespeeld tegen IJsselmeervogels A1, dat uitkomt in de 2e Divisie West en daar op een prima 3e plek staat. 

Dit zijn daarom testen om te zien hoe wij erop staan t.o.v. andere 2e Divisies. Ook zaterdag was dit het geval in de wedstrijd tegen De Treffers.



Stephen Jansen vocht vinnige duels uit met Tim Eikholt...

De wedstrijd leek wat rommelig te beginnen doordat beide ploegen de ruimtes ontzettend klein hielden, hierdoor waren de ruimtes minimaal om aan het voetballen te komen.  

We waren met name in het 1e kwartier ook te onzorgvuldig in balbezit, ballen slecht inspelen, verkeerde been, verkeerde snelheid, wat veelvuldig balverlies opleverde.

In deze fase had De Treffers dan ook het betere van het spel en kwam Excelsior'31 constant een stapje te laat met name op het middenveld, De Treffers creëerde juist daar steeds een overtalsituatie. 

De Treffers wist in de fase dan ook een goede kans te creëren maar deze werd prima gekeerd door onze keeper, Patrick Loohuis. 

Na deze fase kwam Excelsior'31 wat beter in het spel, en kreeg wat meer grip op het middenveld. Hierdoor kantelde de wedstrijd wat in Excelsior’s voordeel. 

We kwamen wat beter aan het voetballen en creëerden uit een aantal goede opgezette aanvallen een 3 tot 4 tal 100% kansen. Maar zoals de week er voor tegen De Vogels wistten wij dit niet om te zetten in doelpunten, in deze fase. 

Ruststand 0-0



Gertjan Schultink herpakte zich na rust uitstekend... 

In de rust heb ik dan ook aangeven dat we veel beter positioneel moesten spelen en de speelruimte optimaal te maken. Met name het middenveld was te statisch in een fase, hier moet veel meer beweging in komen.

Heb ook aangegeven dat we in technisch opzicht veel scherper en secuurder moesten zijn en - uiteraard - dat we het in de afwerking in de 1e helft hebben laten liggen. 

De 2e helft waren de ruimtes veel groter dan in de 1e helft, wat een totaal andere wedstrijdbeeld tot gevolg had. De Treffers had nog maar weinig in te brengen tegen een beter spelend Excelsior'31 A1.



Michel Gerritsen Mulkes' dynamische rushes gaven na rust De Treffers de nekslag...
 
Het was dan ook wachten op de 0-1 en deze bleef dan ook niet lang uit, in de 52e minuut probeerde Remco Gombert het uit de 2e lijn, deze bal kwam hard op de paal, Rutger van de Noort reageerde uitstekend hierop en wist in de rebound de 0-1 binnen te leggen. 

Na deze 0-1 was het Excelsior'31 dat het spelbeeld bepaalde en wist lekker te voetballen. Het overheerste met name het middenveld en wist hier bijna constant een vrije speler te vinden. 

Excelsior'31 wist dan ook de verdiende 0-2 binnen te leggen, uit overigens een prima opgezette aanval. Op de linkerkant werd Gert-Jan Wilbers weggestuurd, die prima bij de 2e paal Matthijs Zandvoort vrij speelde en beheerst binnen schoot, 0-2. 

De wedstrijd was gespeeld, De Treffers probeerde het nog wel, maar kwam niet tot echte doelpogingen. Excelsior'31 had in de laatste fase de stand nog hoger kunnen laten uitvallen, maar wist een aantal goede kansen niet te benutten.

Eindstand 0-2.



Simon Baysoy (hier in duel met Brandon
Leiwakabessy) had een prima invalbeurt...

Wat me dan ook met name tevreden stemt is dat we maar weinig weg hebben gegeven, ook in de fase dat we minder waren en voldoende kansen en mogelijkheden hebben gecreëerd.

Ook de wissels die gebracht werden lieten zien dat we een sterk bezet elftal hebben. 

Naar mijn mening zijn we klaar voor de 2e seizoenshelft na 7 oefenwedstrijden te hebben gespeeld, maar het blijft de 1e competitiewedstrijd die bepalend gaat worden voor de 2e seizoenshelft. Je kunt nadien pas zeggen of je een goede voorbereiding hebt gehad. 

Woensdag 24 februari spelen we om 20.00 uur nog in en tegen Heino A1 en hopen zaterdag aan te treden voor de competitie tegen GVAV Rapiditas A1. 
 

Kalender icoon zaterdag 20 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers