Schade blijft beperkt ondanks collectieve off-day Excelsior’31

Schade blijft beperkt ondanks collectieve off-day Excelsior’31

Foto's: copyright www.excelsior31.nl

WHC – Excelsior’31 4-3
Scoreverloop:
08. 1-0 Mud
12. 2-0 Mud
30. 2-1 Leferink
rust
51. 3-1 Mahmudov (penalty)
54. 4-1 Mahmudov
78. 4-2 Özkök
81. 4-3 Brugge

Opstelling Excelsior'31:
Kok, Siemelink (80. Smids) , Zwollo, Lamberink, Van Pijkeren, Davina
(65. Van Zundert), Isa, Brugge, Ten Hoeve, Özkök (80. Siemerink) en Leferink

Klik hier voor de 140 foto's, klik hier voor de samenvatting van Loco-courant. Klik hier voor de foto's van WHC hoffotograaf Jos van Benthem. Klik hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Demmers op RTV Oost. Klik hier voor een verslag in dagblad De Stentor



Rode kaart: Isa en Bosch (beiden 2x geel)
Gele kaart: Isa (39e en 52e minuut), Siemelink (beiden Excelsior’31) en Bosch (25e en 60e minuut), van WHC

WEZEP – Dat een flitsende oefencampagne met louter overwinningen, tijdens de winterstop, geen garantie hoeft te zijn voor een voortvarende start van de 2e seizoenshelft, heeft Excelsior’31 vanmiddag aan den lijve ondervonden.

Op alle fronten werd de formatie van coach Dennis Demmers vanmiddag lange tijd afgetroefd. 70 minuten lang gaf Excelsior’31 niet thuis.

Duels werden aan de lopende band verloren, de opbouw van achteruit was uiterst slordig en een soepel lopende combinatie een sinecure.



foto: John van Pijkeren zit Dennis Mahmudov, de absolute smaakmaker van WHC, op de hielen...

Eerst bij een ogenschijnlijk kansloos ogende achterstand van 4-1 kwam er het geloof in een beter resultaat en pakte Excelsior’31 het allemaal wat opportunistischer aan.

Het leidde tot een tweetal treffers dat Excelsior’31 akelig dicht bij de gastheren bracht. Sterker nog, een gelijk spel had absoluut tot de mogelijkheden gehoord, had bijvoorbeeld Sjors Brugge het vizier op scherp gehad. Hij liep zich simpel vast op de vandaag uitmuntende WHC goalie Verhoef.



Een geluk bij een ongeluk is dat de uitslagen van de vandaag gespeelde wedstrijden Excelsior’31 niet bepaald slecht gezind waren.

Zie hieronder….



Dinsdag 3 maart komt IJVV op bezoek, in het kader van de 4e ronde van de Districtsbeker. Aanvang 19.30 uur.

Wedstrijdverslag van Wout Ramaker, fieldmanager en razende reporter van WHC

Whc verrast koploper Excelsior’31 en houdt de punten thuis



WEZEP - Na een veel te lange winterstop werd er eindelijk weer eens gespeeld op sportpark Mulderssingel. De tegenstander was de onbetwiste lijstaanvoerder Excelsior’31 dat een goede voorbereiding kende, gezien de oefen uitslagen de afgelopen weken.

Whc daar tegen had het wat lastiger, men verving trainer Freddy Smit voor Marcel van der Steege die als assistent trainer onder Smit had gewerkt en meteen werd ook de speelstijl aangepast en dat kostte heel wat aanpassing.

Men speelde veelvuldig op het kunstgras in Zwolle, eerst werd verloren van Vsco en gelijkgespeeld tegen Urk, de wedstrijd tegen SC Bant werd in winst omgezet, tussentijds plaatste men zich voor de laatste 16 van beker Oost, door uit te winnen van Woezik.

Waar Excelsior’31 zich ten koste van IJVV nog kan plaatsen, aanstaande dinsdagavond, op de thuishaven sportpark de Koerbelt in Rijssen.

De wedstrijd:
Whc maakte een pikstart, eerst was het Jolf Stel die Coen Zwollo poortte en de bal panklaar legde voor te zwak inschietende Luuk te Boekhorst, even later kreeg Niels ten Hoeve een mogelijkheid, maar hij draaide zich zelf dol en schoot ruim naast.

Jolf Stel, oud speler van Excelsior’31, speelde zeer gedreven en was een ware plaag voor de Rijssense verdediging die de geschorste John Lubbers node miste, Stef Lamberink werkte Stel naar de grasmat, de vrije bal werd messcherp door te Boekhorst bij de eerste paal gelegd, via Henrico Mud en Manuel Isa sloeg de bal binnen, 1-0.



Een voorzet van Stel werd even later gemist door Denis Mahmudov, die steeds sterker begint te spelen, een volgende aanval werd opgezet via Mahmudov en Herre Huberts, die de bal panklaar legde op de doorgelopen Mahmudov.

Zijn inzet werd gekeerd door Arjan Kok, maar deze kon niet voorkomen dat de rebound door Mud al glijdend werd binnen gewerkt, 2-0.

Een mokerslag voor het nog op dat moment in de winterslaap verkerende Excelsior’31.

Pas in de 22e minuut wist Excelsior’31 het eerste serieuze gevaar te stichten, topscorer Niki Leferink probeerde het met een strak schot van net buiten de 16 meter. Arjan Verhoef lette goed op en pakte de bal klemvast.

Whc speelde vrij compact en bij balbezit kwam men er snel uit en wist vaak de onverzettelijke Stel te vinden. Excelsior’31 probeerde het wel maar verder dan een meter of 20 van het doel kwam men niet.

Nadat Jeffrey Bosch zijn eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg voorgeschoteld kreeg Excelsior’31 een hoekschop, deze werd kort genomen door Niek Davina en opnieuw ingebracht bij de tweede paal.



Whc verzuimde de vrijstaande Niki Leferink af te dekken, tussen Stel en Schoenmakers in wist hij via de handen van keeper Verhoef raak te koppen, 2-1.

Whc, dat na de jumpstart wat was ingezakt probeerde meteen weer orde op zaken te stellen, een schot van Stel ging rakelings naast en doelman Kok tikte een indraaiende corner van te Boekhorst net over.

Het slotakkoord, voor rust, was voor Mahmudov. Hij werd gelanceerd door Te Boekhorst, maar hij kon niet voldoende loskomen van de Rijssense verdediging, zijn schot werd prima verwerkt door doelman Kok.

Tweede helft:
Deze begon zo mogelijk nog rampzaliger voor Excelsior’31 dan de eerste helft. Nu had Whc negen  minuten nodig om twee keer tot scoren te komen, het begon met een hoekschop die werd verwerkt maar door Mud opnieuw ingebracht.



Isa trok Mahmudov binnen de vijf meter onderuit, strafschop besliste arbiter Jansen, die nog werd belaagd omdat Mud hands zou hebben gemaakt volgens de Excelsioren, Isa moest er met twee keer geel (rood)af. Mahmudov haalde zelf de trekker over en scoorde door strak de bal langs doelman Kok te schieten, 3-1.

Kort hierna weer een prima aanval over links, die werd opgezet door Mud, zijn pass werd ingespeeld op Jolf Stel die slim de bal aflegde, met een hakje op Denis Mahmudov, die vrij door kon en de bal om Kok heen krulde 4-1.

Elke neutrale toeschouwer en Rijssenaar dacht dat de wedstrijd definitief in het slot zat. De Whc aanhang wist wel beter. Want hoe vaak was het al gebeurt, dit seizoen, dat een tegenstander op het nippertje nog langzij of er over kwam.

Werklust en mentaliteit werd gevraagd van Whc toen Excelsior’31 alle schroom van zich af gooide en op jacht ging naar een goed resultaat.

Eerst leek het er op of men er niet meer in geloofde, maar door de wissels van coach Dennis Demmers veranderde dat. Demmers, die Van Zundert voor de verder onzichtbare Davina bracht, naast Smids en Siemerink voor Siemelink en Bunyamin Ozkok.



Laatstgenoemde die er voor de 4-2 liet aantekenen maar vrij onzichtbaar was, op rechts, waar hij in de eerste ontmoeting zeer gevaarlijk was op links.

Een verstandige wissel van Demmers om Siemelink te vervangen, want die ontsnapte na een overtreding op Mahmudov aan een tweede geel.
Een uitstekend keepende Arjan Verhoef voorkwam dat een sterk aandringend Excelsior’31 dichterbij kwam. Ook Whc kwam met 10 man te staan, nadat Bosch zijn tweede gele kaart (rood)had ontvangen.

Whc had het moeilijk in die fase en kon af en toe nog gevaarlijk counteren, met nog 8 minuten op de klok mocht Sjors Brugge een vrije trap nemen en schoot die onder de opspringende Stel door.

Verhoef kwam te laat, het had een doelpunt tot gevolg, 4-3. Het bekende billen knijpen voor de Wezeper aanhang begon.



Excelsior’31 begon met de moed der wanhoop de ballen hoog in de zestien te pompen op de altijd gevaarlijke Niki Leferink, echter de Whc verdediging hield nu wel stand, een vrije trap van te Boekhorst via Mahmudov op de ingevallen Kanyike belandde op de paal.

Het bleef bij 4-3 en de broodnodige punten bleven in Wezep.

Demmers zei in de nabeschouwing dat zijn ploeg de eerste dertien minuten nog in de winterslaap zat en zich op alle fronten liet aftroeven, maar complementeerde zijn team hoe ze het na de 4-1 hadden opgepakt en Whc plat speelde, het laatste halfuur.

Van der Steege was uitermate tevreden over de uitvoering van Whc, snel druk zetten en vooruit voetballen en veel werklust en mentaliteit werd er getoond. Hij vond de overwinning voor WHC uiteindelijk verdiend.

Scheidsrechter: W.D.Jansen
Toeschouwers: 700

Kalender icoon zaterdag 27 februari 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers