Excelsior'31 stelt na rust orde op zaken (4-0)

Klik hier voor een reactie van Niek Davina, op RTV Oost én de samenvatting.

Klik hier voor de 611 foto's grote reportage.

Excelsior'31 na rust langs Berkum
Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 hebben zich zaterdagmiddag hersteld van de nederlaag vorige week tegen WHC. De Rijssense lijstaanvoerder van de hoofdklasse C won de topper tegen Berkum thuis met 4-0.

Excelsior'31 speelde 75 minuten met een man meer, maar wist deze overtalsituatie pas na rust in doelpunten uit te drukken.

De eerste helft was rommelig en werd gekenmerkt door veel foute passes. Excelsior'31 kreeg voor rust een mogelijkheid via Niki Leferink, hij kopte op de lat.

Op dat moment speelde Berkum al met tien man, Chris van der Meulen kreeg direct rood vanwege natrappen.

Meteen na de pauze was het Niek Davina die met een strak schot van net buiten het strafschopgebied Excelsior'31 op 1-0 zette.

Leferink besliste het duel een kwartier voor tijd door een penalty te benutten na een overtreding op Bunyamin Özkök.

Diezelfde Leferink scoorde even later 3-0 (zijn vijftiende treffer van het seizoen), waarna Sjors Brugge met een prachtige boogbal de eindstand op 4-0 bepaalde.

Door de zege heeft Excelsior'31 nu 34 punten uit 15 wedstrijden. Tweede staat Harkemase Boys (26 uit 13), gevolgd door Berkum (24 uit 16).