Geflatteerde nederlaag voor zaalvoetballers Excelsior’31

Vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior de uitwedstrijd bij ZVV Lelystad met 7-2 verloren. Na een ruststand van 1-1 verzuimde Excelsior afstand te nemen en werd het keihard afgestraft.

Beide doelpunten kwamen van de voet van Wim Brinks, normaliter speler van het tweede team.

Door afwezigheid van Rene Dangremond en John Lubbers was Wim Brinks aan de selectie toegevoegd. Hij liet zich direct gelden door de 0-1 aan te tekenen met een geplaatst schot. Hiervoor had Excelsior al enkele mogelijkheden gehad om de score te openen.

Nadat Gerald Keizer werd vast gehouden toen hij alleen op doel af ging, floot de scheidsrechter, maar bleef een gele kaart uit. Nadat Excelsior een grote kans miste op 0-2, scoorde ZVV de 1-1 uit de hierop volgende aanval.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg alsnog een gele kaart, maar zoals zo vaak wist Excelsior niet te profiteren van dit voordeel.

Na rust werd de thuisploeg sterker, maar bleef Excelsior gevaarlijk. Na de 4-1 was het wederom Wim Brinks die de 4-2 aantekende. Brinks werd steeds fanatieker en vloerde een speler van ZVV, waarna deze natrapte. Geel voor Brinks en rood voor ZVV leek op z’n plaats, maar de scheidsrechter besloot niets te doen.

Zachte heelmeester maken stinkende wonden en de wedstrijd glipte uit z’n vingers. Na een overtreding kreeg Alidus ter Harmsel geel en de andere ervaren speler Arsenin Rodriguez mocht voor twee minuten na de kant wegens commentaar op de leiding.

ZVV profiteerde wel van deze situaties en bouwde de score uit tot 7-2.

Excelsior speelt nog drie thuiswedstrijden, waaronder de eerste op vrijdag 9 april om 20.00 uur de derby tegen ’t Hoekje uit Oldenzaal, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie.

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes (keeper), Arsenin Rodriguez, Jos Kreijkes, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel,  Agassi Daneljan, Wim Brinks.

Coach: Murat Yerlikaya