Excelsior'31 A1 hard onderuit bij Be Quick 1887

HAREN (Groningen) - Excelsior'31 A1 heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden, bij titelkandidaat Be Quick 1887, in het Groningse Haren.

Voor rust was het een gelijkopgaande strijd, waarbij de thuisploeg wat gelukkig op voorsprong kwam, middels een schot van grote afstand dat Excelsior'31 A1 goalie Patrick Loohuis kansloos liet. Rust 1-0.

Na rust was Excelsior'31 A1 onherkenbaar en werd het bij vlagen overklast. De eindstand van 4-0 was dan ook nog niet eens geflatteerd en had zo maar nóg hoger uit kunnen vallen.

Excelsior'31 A1 rest vier finales, waar het (overigens) wel kan beschikken over Wim Oosthoek en Joell Waslander, die hun schorsing er op hebben zitten.

Excelsior'31 A1 komt (na rust) duidelijk tekort tegen Be Quick 1887 A1
Verslag door Excelsior’31 A1 coach Marc Lobbert
HAREN - Excelsior'31 A1 is er ook zaterdag niet in geslaagd om de 2e finale te winnen en ging in de 2e helft tegen Be Quick 1887 hard onderuit, in Haren.

Excelsior'31 A1 reisde enigszins gehavend af richting Haren, door schorsingen, blessures en ziekte. Hierdoor moest er een beroep worden gedaan op de B1 selectie.

Vrijdagvond was het ook nog onduidelijk of keeper Patrick Loohuis wel onder de lat zou kunnen staan, zaterdagochtend werd door de medische staf besloten dat hij kon spelen.

Hierna heb ik nog overleg gepleegd met de technische staf van B1 en samen besloten om keeper Mitchel Troost als reserve doelman met A1 mee te nemen, richting Haren.

Dan de wedstrijd. Excelsior'31 A1 begon goed aan de wedstrijd, speelde vanuit goed positiespel en wist hierdoor goed de vrije man te vinden. De 1e fase was dan ook voor Excelsior'31 A1, het wist hierdoor een aantal mogelijkheden te creëren.

Met name Michel Gerritsen-Mulkes was de bepalende man in de opbouw en moest hierdoor ook nu weer veel incasseren.

Wat is het dan weer jammer dat de scheidsrechter daar zeer zwak tegen optreed, hierdoor moest Michel reeds vlak na rust gewisseld worden en kon al halverwege de 1e helft niet meer zijn kwaliteiten brengen, in feite werd hij gewoon uit de wedstrijd geschopt.

Be Quick 1887 A1 ging gedurende de 1e helft sneller de opbouw verstoren van Excelsior'31 A1 en hierdoor kwam Excelsior'31 moeilijker aan het voetballen. Het spel van Be Quick 1887 was veelal op basis van de lange bal en maar hopen dat deze goed valt.

Hier hadden de verdedigers van Excelsior'31 het behoorlijk moeilijk mee en ja je weet dat zo’n bal wel eens een keer goed kan vallen, voor een aanvaller van Be Quick 1887.

Zo gebeurde het dat uit het niets keeeper Patrick Loohuis uit het niets verrast werd en de bal in de verre hoek in het doel viel, 1-0.

Hierna probeerde Excelsior'31 de wedstrijd weer gelijk te trekken, maar Be Quick 1887 speelde behoorlijk fysiek en hierdoor voetbalde Excelsior'31 aardig tot aan de 16 meter, maar wist hier amper mogelijkheden of kansen te creëren.

Ruststand 1-0.

In de rust heb ik aangegeven dat ik niet ontevreden was over het spelbeeld en de spelbedoelingen. Alleen dat we wel wat meer risico moesten gaan nemen en de 10 wat korter bij de 9 te laten spelen, waardoor we deze dan wat vlotter tussen de linies vrij konden spelen. Hierdoor zouden de vleugelaanvallers wel meer verdedigend werk moeten opknappen.

Tevens besloten we om Michel Gerritsen-Mulkes naar de rechterkant te zetten en deze de 2e helft op te laten komen via deze kant i.p.v de linkerkant.

Maar daar hadden we weinig profijt van, want Michel moesten we (zoals vermeld) kort na rust wisselen, na de aanslagen die op hem werden gemaakt.

Het is dan ook onvoorstelbaar dat we zo zwak begonnen na de thee, ook vorige week in de wedstrijd tegen Quick'20 A1 gaven we het in het 1e kwartier van de 2e helft weg. Zo ook gistermiddag.

We werden in deze fase echt op alle fronten afgetroefd en voor dat we het wisten stonden we tegen een 3-0 achterstand aan te kijken.
De 2e viel uit een dooie spelsituatie en de 3e door zwak verdedigend werk in de linkerzone. Ja en dan is de wedstrijd wederom gespeeld en dat moet je nog een half uur het beste er van maken.

Daar kunnen wij enorm slecht mee omgaan en bijna iedereen ging zijn eigen wedstrijd spelen. In deze fases moet je dan sterk zijn als team en het beste er van maken, maar hiervoor – met alle respect - hadden wij te weinig kwaliteit voor staan, t.o.v. Be Quick 1887.

Be Quick 1887 wist ook nog de 4-0 op het scorebord te zetten. Dit had nog veel hoger uit kunnen vallen, op basis van de 2e helft absoluut was dat niet eens geflatteerd.

Eindstand 4-0.

Al met al opnieuw een forse nederlaag, binnen 14 dagen en 2 maal verlies in 2 finales. We kunnen dan door omstandigheden kwaliteit in hebben moeten leveren, maar als je het hele seizoen nog maar 12 doelpunten tegen hebt en vervolgens krijg je er uit 2 wedstrijden 8 tegen dan ligt dit niet alleen aan de kwaliteit, maar ook in het totale teamgebeuren.

Zorgelijk vind ik de weinige kansen en mogelijkheden die wij in deze 2 wedstrijden gecreëerd hebben, aanvallend kunnen we absoluut geen vuist maken.

Ja, als je dan kijkt naar ons doelpuntengemiddelde, per wedstrijd, is dit ook niet te begrijpen.

Woensdagavond zullen we samen maar eens goed moeten praten, we spelen nog 4 finales en moeten deze dan ook echt beschouwen als finales, we hebben dan bijna weer over iedereen beschikking en hebben alles nog in eigen hand.

Dan ook nog stilletjes hopen dat de tuchtcommissie van de KNVB donderdag zijn werk doet!

A.s zaterdag tegen Urk zullen we er weer moeten staan!

Opstelling Excelsior’31 A1, tegen Be Quick 1887:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Simon Baysoy, Erwin Nieuwenhuis, Nigel Michels, Maarten Smit, Michel Gerritsen-Mulkes (55. Kevin Troost), Rutger van de Noort, Matthijs Zandvoort, Gert-Jan Wilbers

24. 1-0 Be Quick 1887
49. 2-0 Be Quick 1887
53. 3-0 Be Quick 1887
64. 4-0 Be Quick 1887

Klik hier voor de uitslagen en ranglijst.