Excelsior'31 A1 wint eerste van 4 finales

Excelsior'31 A1 - Urk 2-1 (0-0)
1-0 Mirza
1-1
2-1 Waslander

Excelsior'31 A1 heeft zaterdag de eerste van vier finales in winst omgezet. Tegen het stugge en fysiek sterke s.v. Urk A1 werd het 2-1.

Om in de landelijke 2e Divisie te blijven dient Excelsior'31 A1 de resterende 3 duels (tegen s.v. Joure A1 en 2x tegen Go Ahead Kampen A1) te winnen om aan alle onzekerheid een eind te maken en zich definitief bij de eerste vier op de ranglijst te nestelen.

Het beroep van Excelsior'31, tegen de uitspraak van de KNVB, naar aanleiding van het eerder gestaakte duel in Groningen, tegen GVAV Rapiditas A1, is door de voetbalbond op alle punten verworpen....

Excelsior'31 A1 pakt de draad weer op
Verslag door Excelsior’31 A1 coach Marc Lobbert
RIJSSEN - Excelsior'31 A1 heeft de draad weer opgepakt en heeft door de 2-1 winst zicht op een eindrangschikking bij de 1e vier op de ranglijst. Na een vervelende periode - met de consequenties van de gestaakte wedstrijd in Groningen - kon Excelsior'31 A1 eindelijk weer over een volwaardig elftal beschikken. Na alle schorsingen en blessures was bijna iedereen van de partij op 2 blessures nam Wilco Sikkelbein en Remco Gombert.

Jl. woensdag hadden we een groepsgesprek gepland, hierin hebben goed met elkaar gesproken over het vervolg van de competitie, dat we de vervelende periode moesten afsluiten en met zijn allen ons moesten richten op de 4 finales!

Dit was mijn inziens even nodig om alle gezichten weer dezelfde kant uit te krijgen. Tevens was jl. donderdag de beroepszaak van de gebeurtenissen in Groningen. Wat ben ik dan enorm teleurgesteld in een organisatie als de KNVB!

Het beroep is afgewezen. Wat straffen ze op deze manier weer de voetballende ploeg en vergeten we weer in Nederland om de bron te bestrijden. Ik moet zeggen dat me dit heeft geraakt als trainer, het plezier in het spelletje wordt op deze manier wel erg beïnvloed.

Maar we weten daardoor waar we aan toe zijn, we hebben op dit moment nog alles in eigen hand.

Dan de wedstrijd…

Excelsior'31 A1 begon goed en scherp aan de wedstrijd, zette Urk vanaf het 1e moment goed onder druk. In de beginfase speelde het wedstrijdbeeld dan ook veelvuldig af op de helft van Urk.

Excelsior'31 A1 kreeg dan in de beginfase een aantal goede mogelijkheden, maar wist deze niet te verzilveren. Ja, eigenlijk moet je dan in die fase scoren om direct de wedstrijd jouw kant op te zetten.

Urk kwam na deze beginfase er wat meer uit, vanuit een counter en Excelsior'31 raakte gedurende de 1e helft de grip op de wedstrijd kwijt. Excelsior'31 had ook dit keer moeite met een hard werkend en fysiek Urk, dat voortdurend loerde op een lange bal.

De 1e helft was Excelsior'31 dan wel de betere ploeg en creëerde voor rust nog een goede mogelijkheid via Rutger Geerling, maar deze schoot deze in het zijnet. De 1e helft was in ieder geval al veel beter dan de laatste weken, we creëerden weer kansen en mogelijkheden en er werd bijna niets weggeven.

In de rust heb ik dan ook wat accenten gelegd op de organisatie, dat we in aanvallend opzicht wat meer geduld moesten opbrengen en in verdedigend opzicht de rugdekking moesten blijven verzorgen en in het schakelmoment aanvallen naar verdedigen sneller pressie op de bal moesten geven, om het countermoment eruit te halen.

De 2e helft begon dan ook voortvarend voor Excelsior'31 A1. Uit een voorzet vanuit de linkerzone liet de keeper van Urk de bal los en Maikel Mirza kon in de 2e minuut van de 2e helft vrij de 1-0 binnen tikken.

Dit deed Excelsior'31 goed, het ging op zoek naar de 2e treffer. Maar het zat de ploeg niet echt mee, ballen vielen net niet goed, een vrije trap van Nigel Michels raakte de lat. Tja, dan moet je oppassen tegen een ploeg als Urk.

Zo gebeurde het dan ook, uit een counter en onvoldoende rugdekking van Excelsior'31 wist Urk de 1-1 binnen te leggen.

Hierna ging Excelsior'31 opnieuw op zoek naar de voorsprong. Veelal werden aanvallen om zeep geholpen door individuele acties tegen een fysiek sterke Urker en zodoende konden de bezoekers uit deze mogelijkheden prima counteren.

Maar de beste kansen waren toch voor Excelsior'31, met name 2 goede momenten van Joell Waslander deden de wedstrijd opleven. Een moment zag hij de keeper van een meter of 25 te ver voor zijn doel staan, deze ging net naast het doel en het 2e moment nam Joell de bal aan en schoot vol op de paal.

Het 3e moment van hem was doeltreffend, uit een cornerbal wist Joell op dezelfde manier als tegen FC Zutphen de verdiende 2-1 op het scorebord te zetten.

Hierna volgde nog een rommelige eindfase, de ruimte op het middenveld werd veel te groot, net als de onderliggende afstanden, het was voor de middenvelders niet meer te belopen.

Hierdoor golfde het spel op en neer, het was nog een aantal keren billen knijpen voor Excelsior'31 maar het had de wedstrijd ook nog zomaar in deze fase kunnen uitbouwen en beslissen.

In de eindfase volgde nog een moment met een vervelend opstootje, dit leverde Urk een rode kaart op, het eindigde met 10 spelers de wedstrijd.

Eindstand 2-1.

Al met al geen goede wedstrijd van de kant van Excelsior'31, maar een absoluut verdiende overwinning, eentje die de groep hard nodig heeft!

We spelen nog 3 finales en zullen van wedstrijd tot wedstrijd leven om bij de 1e 4 te eindigen en kwalificatie af te dwingen naar de nieuw te vormen 2e divisie!

Volgende week volgt de volgende finale, uit in Kampen, tegen Go Ahead! We zullen komende week met een goed gevoel naar deze wedstrijd toe leven.