Twee vliegen in één klap voor Excelsior’31

Twee vliegen in één klap voor Excelsior’31

Klik hier voor de samenvatting op RTV Oost, met daarnaast reacties van coach Dennis Demmers, Gerald Janssen en voorzitter Lamber Voortman. Analyse van Excelsior'31 op VoZ



Klik hier voor sfeerfoto's, met dank aan 'Polletje'. Klik hier voor het verslag op de GAK site.

Klik hier voor Thijs Nieuwenhuis'filmpje van de uitreiking van de kampioensschaal.

Nóg een aantal filmpjes van Thijs:
-terugkomst bussen (supporters en spelers) vanuit Kampen

- Kampioensfeest op het terras en het balkon

- Rondrit door Rijssen in open bus

RIJSSEN – Zaterdag 24 april 2010 zal in de geschiedenisboeken van Excelsior’31 een bijzondere plaats krijgen. Immers, het is de dag waarop zowel het 1e als 2e elftal kampioen werden.

Zaterdagochtend won Excelsior’31 2 in Zwolle reeds met 3-1 van Be Quick’28 2, door het verlies van naaste concurrent VVOG 2 – later op de middag - zijn de Excelsior’31 reserves niet meer in te halen.

Een razend knappe prestatie van de bij Excelsior’31 vertrekkende coach Roeland ten Berge en zijn jeugdige team. Ten Berge gaat komend seizoen aan de slag bij Voorwaarts Twello en neemt in zijn achterzak Sjors Brugge mee.



Naast de titel in de reserve Hoofdklasse A is Excelsior’31 2 ook in de race voor de finale van de KNVB beker. Donderdag 29 april speelt men immers in de 1/2e finale tegen VVOG 2. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 19.30 uur.

Excelsior’31 1 deed zaterdagmiddag het licht uit in Kampen en versloeg de plaatselijke Go Ahead met 2-0, middels doelpunten van Zwollo en Özkök. Door dit resultaat is GAK gedegradeerd naar de 1e klasse.

Een hard gelag voor de Kampenaren, want met de komst van de Topklasse, komend seizoen, spelen de Hanzestad bewoners ineens twee klassen láger dan het hoogste amateurniveau, waarin men de laatste jaren acteerde.

Doordat Excelsior’s naaste en enige concurrent Harkemase Boys met 3-2 onderuit ging bij Nunspeet zijn de rood/witten niet meer in te halen, in de resterende twee duels in de Hoofdklasse C.



Go-Ahead Kampen - Excelsior '31  0-2  (0-1)
36. Zwollo 0-1,
51. Özkök 0-2.
Scheidsrechter: J. v.d. Berge.
Toeschouwers: 750.
Gele kaart:  Doufikar (Go-Ahead Kampen)

Opstelling Excelsior'31:
Kok, Zwollo, Lamberink, Lubbers, Siemelink, Isa (Van Pijkeren), Ten Hoeve, Davina, Özkök (Smit), Janssen, Brugge (Leferink)

Opstelling Go Ahead Kampen:
Kostwinder, Reitsma, Draganovic, Van Keulen, Tip, Ten Hove (Breukelman), Visser, Pruim (Knul), Supèr, Klein (De Jong), Doufikar

 

Kalender icoon zaterdag 24 april 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers