Treffers Wim Oosthoek houden Excelsior'31 A1 in de race voor de 2e Divisie

In de landelijke 2e Divisie D heeft Excelsior'31 A1 een cruciale 1-2 overwinning behaald, bij Joure A1. Voor Excelsior'31 A1 scoorde centrale verdediger en aanvoerder Wim Oosthoek twee keer.

Na afloop ging er gejuich op in de kleedkamer, na het horen van de uitslag van het duel van naaste concurrent Quick'20 A1, tegen Tubantia A1.

In Hengelo moesten de bezoekers 1-1 de punten delen met Tubantia A1.

Door deze uitslag heeft Excelsior'31 A1 komende zaterdag, thuis tegen Go Ahead Kampen A1, aan één punt voldoende om zich te plaatsen voor de nieuw te vormen landelijke 2e Divisie.

Nota bene: de ploegen vanaf positie 5 (én de rest) degraderen automatisch....

Opstelling Excelsior’31 A1:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen (30. Wilco Sikkelbein, Gert-Jan Schultink, Wim Oosthoek, Simon Baysoy, Michel Gerritsen-Mulkes, Joell Waslander, Nigel Michels, Maikel Mirza (65. Rutger vd Noort), Rutger Geerling (85. Matthijs Zandvoort), Gert-Jan Wilbers.

Scoreverloop:
09. 0-1 Wim Oosthoek
24. 1-1 SC Joure
71. 1-2 Wim Oosthoek

Excelsior'31 A1 pakt belangrijke overwinning
verslag van Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
JOURE – Zaterdag stond voor Excelsior’31 A1 de belangrijke uitwedstrijd op het papier tegen SC Joure A1. Na een lange busreis kwamen we aan op het complex van SC Joure. De entourage hield niet over en we mochten op een zeer slecht bijveldje spelen.

Voor SC Joure was het de laatste kans om niet te degraderen naar de 4e divisie en voor Excelsior'31 A1 een kans voor plaatsing in de nieuw te vormen 2e divisie.

Excelsior'31 begon zoals de laatste weken matig aan de wedstrijd. Het had veel moeite om de snelle en hard werkende spitsen van SC Joure te bestrijden.

De 1e beste kans van de wedstrijd was dan ook voor SC Joure, gelukkig legde de linkerspits de bal op de paal, oog in oog met Patrick Loohuis. Excelsior'31 leek wakker geschud want het kwam hierna duidelijker beter in het spel.

De wedstrijd speelde zich vervolgens veelvuldig af op de helft van SC Joure. SC Joure zakte ver in en gokte met hun snelle spitsen op de lange bal, om vanuit het schakelmoment tot kansen en scoren te komen.

Excelsior'31 A1 wist binnen een kwartier wel op voorsprong te komen, door een cornerbal, deze werd prima binnen gekopt door Wim Oosthoek, bij de 1e paal, 0-1.

Hierna nam Excelsior'31 het te gemakkelijk op en speelde veel te slap en te gemakzuchtig. Het bleef eindeloos combineren en wist hierdoor veel kansen en mogelijkheden om zeep te helpen. Ook in de eindpas was het te onzorgvuldig, veel ballen kwamen onvoldoende aan.

Excelsior'31 bleef ook matig verdedigen in deze fase en hieruit bleef SC Joure toch gevaarlijk met hun spitsen. Uit zo'n moment wist SC Joure dan ook de 1-1 binnen te leggen. Onvoorstelbaar weer hoe gemakkelijk dit doelpunt werd weggegeven.

Hierna probeerde Excelsior'31 de druk op te voeren, maar werden vele kansen gemist. Tevens hield de keeper van SC Joure zijn ploeg goed op de been.

Ruststand 1-1.

In de rust heb ik de ploeg aangesproken op de gemaakte afspraken. We hadden duidelijke afspraken gemaakt in verdedigend opzicht en pakten dit onvoldoende op.

Ook verweet ik de ploeg dat het effectiever moest zijn en niet eindeloos door voetballen. In deze fase gaat het echt om wedstrijden te winnen. Ga hier dan ook echt voor als ploeg.

In de 2e helft was het wedstrijdbeeld hetzelfde als in de 1e helft. Het spel speelde zich veelal af op de helft van SC Joure.

Excelsior'31 creëerde veel kansen en mogelijkheden, maar ook zoals in de 1e helft was men onzorgvuldig in de afwerking en in de eindpas.

SC Joure hield hierdoor zicht op een goed resultaat en bleef in de 2e helft dan ook zeer gevaarlijk met hun spitsen en schakelmomenten. Ze creëerden hieruit dan ook nog 2 prima mogelijkheden.

Maar Excelsior'31 bleef aanzetten, ondanks dat het spel echt onvoldoende was en ging het op zoek naar de winnende goal. Opmerkelijk is dan ook dat ook de winnende goal door centrale verdediger Wim Oosthoek werd gemaakt.

Vanuit een afgeslagen cornerbal bleef Wim Oosthoek in de voorste linie. Deze bal werd er opnieuw ingebracht, door een geweldige lange bal en aanname, wist Wim  de bevrijdende 1-2 op het scorebord te zetten.

Je kon aan de ploeg merken dat dit echt voelde als een bevrijding.

Hierna ging Excelsior'31 nog op zoek naar de beslissing, maar zoals de hele wedstrijd was het zeer onzorgvuldig met de kansen en mogelijkheden en wist de keeper van SC Joure zijn ploeg ook in deze fase in de wedstrijd te houden.

Ja,  dan volgt het eindsignaal, een 2-1 overwinning wat een goed gevoel geeft, maar voetballend was het absoluut onvoldoende, we waren niet zorgvuldig genoeg.

Wel een zeer belangrijke overwinning, zeker gezien dat de 2 concurrenten (Be Quick 1887 en Quick'20) punten hebben laten liggen, saillant detail is dat deze ploegen het volgende week onderling moeten uitvechten met elkaar.

Maar, we zullen uit moeten gaan van onze eigen kracht en volgende week minimaal een punt moeten pakken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Kampen A1, dan zijn we geplaatst voor de nieuw te vormen 2e divisie.

Dit zou toch nog een knappe prestatie zijn, na de moeilijke periode die is ontstaan uit het ‘akkefietje’ in Groningen.

Voor Excelsior'31 als club zou dit fantastisch zijn, naar het kampioenschap van Excelsior'31 1 & 2, die ik beide wil feliciteren met dit knappe resultaat.

Wij moeten er voor zorgen dat ook WIJ onze doelstelling bereiken, dat is: uitkomend in de nieuw te vormen 2e divisie.

Volgende week zullen we er alles aan doen om dit te bereiken, om het seizoen toch nog succesvol te maken en op een waardige manier af te sluiten.