Afscheidstoernee Gerald Janssen: 'Nog een paar mooie potjes...'

Afscheidstoernee Gerald Janssen: 'Nog een paar mooie potjes...'

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Gerald Janssen is bezig aan zijn 'afscheidstournee' langs de hoofdklassevelden. De routinier van Excelsior'31 zwaait uit met een kampioenschap en wedstrijden om de algehele zaterdagtitel.

Met dank aan een verliezend Harkemase Boys was de titel afgelopen zaterdag al een feit. Hadden jullie er al rekening mee gehouden dat het zo snel zou gebeuren?

Gerald Janssen: 'De meeste mensen waren er vanuit gegaan dat het aankomend weekend zou moeten gaan gebeuren. Het was op zich ook mooier geweest om kampioen te worden in een thuiswedstrijd. Maar ach, liever een week eerder kampioen, dan te laat. Ik heb hem maar liever vast binnen.'

Was het sterke punt van Excelsior'31 dit seizoen dat alle stukjes goed in elkaar vielen en de spelersgroep goed op elkaar was afgestemd?

Janssen: 'Het belangrijkste is geweest dat we dit seizoen weinig blessures hebben gehad. Dat heeft er ook mee te maken dat het vanaf het begin goed liep. In zo'n situatie krijg je automatisch minder blessures en is de sfeer in de groep ook beter. Iedereen wil er dan bij horen.

Vorig jaar liep het niet en juist daardoor krijg je blessures. Ik geloof dat we vorig jaar zo'n 35 spelers hebben gebruikt, terwijl we het dit seizoen met onze vaste selectie hebben kunnen doen.'

De trainer van Harkemase Boys stelde vorige week niet zo nodig kampioen te hoeven worden, omdat het doorspeelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Kan het inderdaad nadelig zijn?

Janssen: 'Daar geloof ik niet echt in. Een maand voorbereiding is genoeg. Bovendien zijn de kampioenswedstrijden allemaal in het weekend, dus het ritme wordt ook niet verstoord. De afgelopen periode was in dat opzicht veel slechter, met voortdurend tussendoor wedstrijden op dinsdag. Ik ben wat dat betreft wel blij dat we uit de beker liggen.'

De weinige blessures hebben er ook voor gezorgd dat jou rol dit seizoen wat kleiner was. De laatste weken kom je wat meer aan de bak. Er komen nog een paar mooie duels aan, voordat het er op zit voor je.

Janssen: 'Met name door de vele midweekse wedstrijden ontstaan er toch bij wat meer spelers pijntjes en blessures en daardoor kom ik weer meer in beeld. Het is natuurlijk prachtig om op zo'n manier afscheid te kunnen nemen.

Ik verwacht dat we gaan spelen tegen Barendrecht en IJsselmeervogels. Er komen dus nog een paar mooie potjes aan.'

Kalender icoon dinsdag 27 april 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers