Excelsior'31 A1 speelt ook komend seizoen in de landelijke 2e Divisie

Excelsior'31 A1 speelt ook komend seizoen in de landelijke 2e Divisie

Excelsior'31 A1 - Go Ahead Kampen A1 1-2

Excelsior'31 A1 heeft zaterdag met 1-2 verloren van Go Ahead Kampen A1. Doordat Quick'20 A1 - kandidaat numero 2 voor de 'heilige' 4e positie op de ranglijst - tegen een nederlaag aanliep in het duel tegen Be Quick 1888 A1, kwam de positie van Excelsior'31 A1 niet meer in gevaar.

Eind goed, al goed. Een knappe prestatie van het team van coach Marc Lobbert, dat zich ondanks de 4-punten aftrek (n.a.v. het gestaakte duel bij GVAV Rapiditas A1) opnieuw kwalificeerde voor de landelijk 2e Divisie.



Opstelling Excelsior’31 A1:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen (46. Wilco Sikkelbein), Gert-Jan Schultink, Wim Oosthoek, Simon Baysoy (80. Erwin Nieuwenhuis), Michel Gerritsen-Mulkes, Joell Waslander, Nigel Michels, Maikel Mirza (80. Matthijs Zandvoort), Rutger Geerling (46. Rutger van de Noort) en Gert-Jan Wilbers (80. Sjors van Gerresheim).

Scoreverloop:
26. 0-1 Go Ahead Kampen
63. 0-2 Go Ahead Kampen
69. 1-2 Nigel Michels

Klik hier voor 52 foto's. Fotó's copyright www.excelsior31.nl 

Excelsior'31 A1 kwalificeert zich voor nieuw te vormen 2e divisie

Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
RIJSSEN - Excelsior'31 A1 is er zaterdag niet in geslaagd om het seizoen winnend af te sluiten, maar promoveert - door de thuisnederlaag van Quick'20 A1, tegen Be Quick 1888 - toch naar de nieuw te vormen 2e divisie en eindigt op een 4e plaats.

Het was zaterdag niet de dag voor Excelsior'31 A1, zoals de laatste weken wel vaker gebeurde begon Excelsior'31 veel te slap aan de wedstrijd.



Go Ahead Kampen zette het middenveld van Excelsior'31 goed vast en speelde zeer agressief, hierdoor kwamen we maar moeilijk in het spel. De wedstrijd was dan ook duidelijk voor Go Ahead Kampen.

Excelsior'31 was nauwelijks in staat om tot kansen cq mogelijkheden te komen, in de 1e helft. Go Ahead had gewoon het betere van het spel en kwam dan ook naar 25 minuten absoluut verdiend op voorsprong. Vanuit onze rechterflank werd de bal voorgezet en een speler van Go Ahead Kampen kon vrij inkoppen, 0-1.

Bij Excelsior'31 gaf dit niet echt het signaal om het op te pakken. De ruststand was dan ook 0-1, Excelsior'31 had bijna niets gecreëerd en kwam maar niet in hun spel.

In de rust heb ik dan ook aangegeven dat we absoluut uit een ander vaatje moeten tappen. Met zijn allen er vol voor willen gaan om een goed resultaat te behalen.



Tevens heb ik aangegeven dat we sneller de voorste linie moesten aanspelen om zodoende ons vastgezette middenveld over te slaan en dan vanuit de bijsluiting van het middenveld hieruit aan voetballen te komen.

Ook deed ik een aanpassing met 2 wissels om meer voetbal van achteruit te krijgen en winst te boeken in de middenlinie, qua strijd en in de spitspositie.

We kwamen wat beter uit de kleedkamer en probeerden Go Ahead kampen onder druk te zetten. Ook nu kwam het niet tot echte kansen en mogelijkheden. Go Ahead Kampen had zijn verdedigende organisatie prima staan.



Go Ahead Kampen zakte in de 2e helft wat verder terug en probeerde vanuit de balverovering snel te schakelen en te counteren. Hieruit kreeg men ook een uitval, die gecorrigeerd werd met een overtreding van Gert-Jan Schultink.

Deze vrije trap werd uitstekend binnen gelegd door Go Ahead Kampen, 0-2. Ja, dan gaat het door je hoofd: zou het dan toch nog mis gaan?

1 puntje was er nodig voor de doelstelling (bij de 1e 4) en zodoende promotie af te dwingen naar de nieuw te vormen 2e divisie. Dit was in deze fase ver weg.



Excelsior'31 zette dan ook een tandje bij en het eerste gevaarlijke moment werd Joell Waslander neergelegd binnen de 16 meter, hierop volgde een penalty. Deze werd prima binnen geschoten door Nigel Michels, 1-2.

Hierna volgde het uitstekende nieuws uit Oldenzaal, Quick'20 had verloren van Be Quick 1887 en zodoende waren we bij de eerste vier, wat promotie betekende naar de nieuw te vormen 2e divisie.

Hierna besloot ik dan ook om alle spelers speelminuten te gunnen, in de laatste wedstrijd van het seizoen.  Excelsior'31 kwam in deze fase niet meer echt tot mogelijkheden en de macht en scherpte ontbrak om er nog een punt uit te slepen.

Ik denk dat het al met al een terechte overwinning was voor de gasten uit Kampen. Samenvattend was het een zeer matige wedstrijd, maar wel één met een positief slot.



Er volgde een gelaten stemming op de promotie. Wat is dat raar, na een nederlaag. Er volgden bloemen namens het bestuur, wat toch een beetje een vreemd  gevoel was.

Ik heb in mijn woordje na afloop aan de groep gesteld dat deze laatste wedstrijd misschien wel past bij het verloop van dit seizoen.

Het akkefietje in Groningen heeft ons enorm aangegrepen en ten koste gegaan van het spelplezier en meespelen om de titel.

Uiteindelijk is de doelstelling gehaald en kan Excelsior'31 terugkijken op een fantastisch seizoen met de kampioenstitel voor Excelsior'31 1 en 2 en een promotie voor Excelsior'31 A1.

En… wat gaat het algehele kampioenschap nog brengen voor het 1e en 2e?



Het kwam wat stilletjes op gang na de nederlaag, maar uiteindelijk is de promotie toch goed gevierd door de spelers en begeleiding, na een bewogen seizoen.



Voorlopige lijst van clubs in de landelijke 2e divisie, seizoen 2010-2011 (n.a.v. ranglijst 1e divisie A & B en 2 divisie A, B, C & D):
N.E.C. A1, TOP A1, De Treffers A1, Union A1, FC Zutphen A1, ‘d Olde Veste'54 A1, Be Quick 1887 A1, Excelsior'31 A1, Young Boys A1, Elinkwijk A1, IJsselmeervogels A1, Houten A1, Stormvogels A1, FC Dordrecht A1, Feyenoord (amateurs) A1, UVS A1, Leonidas A1, Alphense Boys A1, Quick Boys A1, FC Volendam A2, AFC A1, Helmond Sport A1, MVV A1, Feyenoord A2 en Quick A1.

Hier de eindrangschikking van de landelijke 2e Divisie


 

Kalender icoon zaterdag 1 mei 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers