Excelsior'31 moet zich bij IJsselmeervogels in blessuretijd gewonnen geven (2-1)

Foto: De jonge, talentvolle scheidsrechter Lindhout beleefde een moeilijke middag, in Spakenburg. IJsselmeervogels invaller Kwong Wah Steinrath lijkt de 22-jarige arbiter te 'troosten'.

Nog meer foto's... klik hier en nog een aantal

Samenvatting op IJsselmeervogels TV. Reacties van Coen Zwollo en Dennis Demmers én een samenvatting op RTV Oost

Klik hier voor sfeerbeelden, klik hier voor sfeerbeelden van de 1e helft, klik hier voor sfeerbeelden van de 2e helft, Penalty's na afloop, films door Thijs Nieuwenhuis

Klik hier voor een uitgebreid verslag op de site van voetbalopzaterdag.com

IJsselmeervogels – Excelsior’31 2-1 (0-1)

32. 0-1 Davina
56. 1-1 Kevin Winter
90+ 2-1 De Harder

Opstelling Excelsior’31:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren, Isa (Janssen), Davina, Brugge, Ten Hoeve, Leferink en Özkök (Chengachi)

Arbiter: dhr. Lindhout
Toeschouwers: 2500
Gele kaart: Kok, Isa, Özkök (Excelsior’31); Kevin Winter (IJsselmeervogels)
Rode kaart: Zwollo (Excelsior’31)

Ondanks de zure nederlaag was er de dank van de spelers van Excelsior'31 voor de meegereisde supporters

Zure nederlaag Excelsior'31
Bron: klik hier
SPAKENBURG - De voetballers van Excelsior'31 zijn de strijd om de landstitel bij de zaterdagamateurs met een zure nederlaag begonnen. De kampioen van de hoofdklasse C verloor uit bij IJsselmeervogels, kampioen van de hoofdklasse B, met 2-1.

De uitslag was terecht, maar de manier waarop die tot stand kwam heel vervelend voor Excelsiór'31. De bezoekers begonnen goed in Spakenburg. Niek Davina kreeg al in de openingsminuut een goede kans op de 0-1, maar zijn schot ging over. Daarna nam IJsselmeervogels de regie over.

Excelsior'31 mocht van geluk spreken dat een overtreding van Coen Zwollo na 23 minuten spelen niet met een penalty en een rode kaart werd bestraft.

Het leek een kwestie van tijd voordat de thuisploeg op voorsprong zou komen, maar in plaats daarvan scoorde Excelsior'31 na 33 minuten. Dit keer was Davina wel scherp voor het doel op aangeven van Niki Leferink.

Gesteund door de 0-1 hadden de bezoekers in het restant van de eerste helft een overwicht, maar de ploeg van trainer Dennis Demmers kon dit na de pauze niet volhouden.

Jeffrey Winter scoorde na een uur spelen 1-1, hij profiteerde nadat doelman Arjan Kok een afstandsschot niet kon klemmen. Excelsior'31 leek lange tijd, ondanks dat het met de rug tegen de muur stond, op een punt af te stevenen.

Een fraaie treffer van Maikel de Harder in blessuretijd zorgde er toch voor dat IJsselmeervogels met 2-1 won.

Kort na die winnende goal kreeg Coen Zwollo nog de rode kaart. Volgens de scheidsrechter vanwege natrappen, de hoofdpersoon zelf weerlegde dat. ‘Ik maakte wel een overtreding. Geel oké, maar rood begreep ik niets van.’

Excelsior'31 speelt op zaterdag 22 mei de volgende wedstrijd. Dan komt Barendrecht, dat eerder 0-0 speelde tegen IJsselmeervogels, naar Rijssen.

Excelsior'31 op de valreep onderuit bij IJsselmeervogels
SPAKENBURG - Excelsior'31 leek bij IJsselmeervogels lange tijd op een zwaar bevochten puntendeling af te gaan, maar in blessuretijd besliste de recordkampioen de wedstrijd toch nog in haar voordeel: 2-1.

Excelsior'31 kwam na een half uur spelen verrassend op voorsprong. De thuisclub had tot dat moment het beste van het spel en de beste kansen. Ook claimde het volgepakte sportpark De Westmaat een penalty na een overtreding van Coen Zwollo op Jeffrey Winter. De scheidsrechter wuifde het tot woede van IJsselmeervogels weg.

Excelsior'31 toonde zich bijzonder effectief. Bij één van de spaarzame counters speelde Niek Davina zich goed vrij na aangeven van Niki Leferink en schoof hij beheerst de 0-1 binnen.

Dat was voor IJsselmeervogels het sein om nog fanatieker op jacht te gaan naar doelpunten. Na een klein uur spelen bezweek Excelsior'31 onder de druk. Jeffrey Winter was attent, nadat Arjan Kok een inzet maar half kon keren.

Daarna bleef de thuisclub beter, maar Excelsior'31 kreeg in de tegenstoot toch ook enkele kansen. Niki Leferink was dicht bij de hernieuwde voorsprong en Niek Davina (foto) schoot een vrije trap maar net naast.

In de slotfase werd het meer en meer vrouwen en kinderen eerst, maar Excelsior'31 leek stand te houden. In de blessuretijd ging het echter alsnog mis. Maikel de Harder liet Arjan Kok volstrekt kansloos met een prachtig schot.

Voor Excelsior'31 was de gifbeker nog niet leeg, want in het restant van de wedstrijd kreeg Coen Zwollo ook nog een overdreven rode kaart, na een lichte overtreding.

Maikel de Harder redt IJsselmeervogels
SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft  zijn tweede wedstrijd om de landstitel gewonnen. Na de 0-0 dinsdag in Barendrecht, werd het zaterdag 2-1 tegen Excelsior '31. De zege kwam in de eerste minuut van de blessuretijd dankzij een geweldige actie van Maikel de Harder.

Dat was een grote opluchting voor de Vogels, die voor rust ruim op voorsprong hadden kunnen komen. Cruciaal moment was een strafschop die de scheidsrechter Lindhout weigerde te geven aan de thuisclub. Jeffrey Winter in kansrijke positie op de hakken gelopen door Coen Zwollo.

De woede bij IJsselmeervogels was groot en werd nog groter, toen Kevin Winter luttele tellen later voor een soortgelijke overtreding op het middenveld geel kreeg.

Uit een counter kwam Excelsior '31 via Niek Davina even later wel op voorsprong. De inhaalrace van IJsselmeervogels leverde na rust de meer dan verdiende gelijkmaker, van Jeffrey Winter, op.

De kampioen van de hoofdklasse B wilde meer en kreeg in de blessuretijd loon naar werken. Daarna kreeg Zwollo alsnog rood, waar geel had volstaan. Het was kenmerkend voor het warrig optreden van Lindhout.