Superieur AFC 2 maatje (of 2) te groot voor Excelsior'31 2

Superieur AFC 2 maatje (of 2) te groot voor Excelsior'31 2

Klik hier voor de foto's... Foto's copyright www.excelsior31.nl

Voor een korte promo op HD kwaliteit, klik hier

Voor een verslag op de AFC website, klik hier



Zaterdag 5 juni: Rijssen, sportpark De Koerbelt:
Excelsior'31 2 - AFC 2 0-3 (0-2)

Excelsior'31 2 heeft zaterdagmiddag vrij kansloos verloren van een subliem AFC 2.



De Amsterdammers waren op alle fronten de bovenliggende partij, de thuisploeg deelde zo nu en dan een speldenprikje uit en hanteerde (noodgedwongen) al vroeg in de wedstrijd een opportunistische speelstijl, met een spervuur aan lange halen op het aanvalstrio Stegeman, Calkhoven en (Bart) Slagman.

Net als bij het duel in Amsterdam gingen bij Excelsior'31 persoonlijke fouten vooraf aan de eerste twee treffers, van AFC.



In de wetenschap dat het 'uit' duel reeds met 4-2 verloren ging speelde Excelsior'31 vanaf dat moment een verloren strijd.

Toch bleef het vechten voor een beter resultaat. Zonder succes, dat wel. 

Na 90 minuten was de conclusie dat deze tegenstander voor de Rijssenaren een maatje (of 2) te groot was. 'Geen schande', was de eindconclusie.



Excelsior'31 2 kan immers terug kijken op een succesvol seizoen, met maar liefst twee prijzen: het kampioenschap én de bekerwinst.

Wat wil je nog meer...



Na afloop van het duel tegen AFC 2 werd afscheid genomen van (v.l.n.r.) elftalleider Karel Busscher, keeper Vicente Fernandez Hesselink (De Zweef), trainer Roeland ten Berge (Voorwaarts Twello) en de aanvallers Björn Calkhoven (4e elftal) en Marco Stegeman (HSC'21)




Dankwoord van Excelsior'31 2 coach Roeland ten Berge...
Bedankt!
(Het zit er op voor dit seizoen…)
Na 35 officiële wedstrijden waarvan we 24 wedstrijden wonnen, 7 x gelijk speelden en 4 x verloren  (2x van AFC) zijn we gisteren gestrand in de halve finale van het Kampioenschap van Nederland.

De manier waarop we gisteren toch nog de 2e helft uitspeelden na 0-2 achterstand en waar we dus 4x moesten scoren zegt genoeg over de discipline en beleving bij deze groep. Een jonge groep met veel talent waarvan er een aantal wellicht in de toekomst in de hoofdmacht zullen acteren.

Het was jammer dat we er gisteren geen echte wedstrijd van hebben kunnen maken voor de vele mensen die zijn komen kijken naar het 2e elftal. Iedereen heeft ook kunnen zien dat AFC over heel veel kwaliteiten beschikt.

Neem alleen al de eerste 2 doelpunten die goed en snel uitgespeeld en afgerond werden, daar waar wij een aantal mogelijkheden/kansen onbenut lieten. Een terechte winnaar dus over 2 aantrekkelijke en sportieve wedstrijden. AFC succes in de finale.

Na het kampioenschap en de winst in de bekerfinale op Rohda Raalte kan Excelsior’31 2 op een fantastisch seizoen terug kijken. Het was mooi dat we het hele seizoen veel medewerking hebben gehad van hoofdtrainer Dennis Demmers.

Hij deed nooit kinderachtig en dacht altijd mee met het 2e elftal. Verder wil ik de staf bedanken voor de geweldige inzet dit seizoen en ik zal volgend seizoen nog vaak terugdenken aan de gezellige busreizen en de hapjes van Dieks.

Het deed ons tevens goed dat het bestuur bij de uitwedstrijden tegen Genemuiden en AFC aanwezig was in de persoon van Marcel Loohuis en Jan Busscher en de aandacht die het 2e elftal gekregen heeft via de website dankzij Jan Sanderman.

Je ziet bij vele verenigingen dat het 2e elftal vaak een ondergeschoven kindje is terwijl ik vind dat het 2e in een aantrekkelijke competitie speelt en waar spelers zich prima verder kunnen ontwikkelen om zo de stap naar het 1e te kunnen maken. Misschien in de toekomst toch nog bij standaard teams in de competitie!

Ik ga vanaf volgend seizoen aan de slag als Hoofdtrainer en Hoofd Opleidingen bij Voorwaarts Twello maar ik zal Excelsior’31 zeker blijven volgen.

Iedereen bedankt voor de goede samenwerking en we zien elkaar volgend seizoen vast en zeker.

Roeland ten Berge



Geen finaleplaats: AFC 2 terechte winnaar
verslag door Harald Eertink
Zaterdag hebben wij onze laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. De 2e halve finale in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams bleek het eindstation te zijn van een geweldig mooi en succesvol seizoen.

AFC 2 won op de Koerbelt met 3-0 – nadat ze de week ervoor al met 4-2 van ons hadden gewonnen – en gaat daardoor terecht door naar de finale.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd van gisteren hebben wij nagedacht over en geoefend op de te hanteren speelstijl. Hoe moesten we het sterke team van AFC 2 aanpakken?

Hoe zouden we de angel uit het aanvalsspel van de Amsterdammers kunnen halen en hoe zouden we zelf aan de doelpunten komen?

Naarmate de wedstrijd dichterbij kwam, groeide het vertrouwen dat wij voor een verrassing konden zorgen.

Die goede hoop konden wij echter al snel laten varen. Na een goed begin van ons waarin wij de wedstrijd redelijk controleerden, wist AFC  2 tot tweemaal toe te scoren door ongelukkige momenten/ persoonlijke fouten aan onze zijde keihard af te straffen.

In de resterende 60 minuten zouden wij 4x een goal moeten maken om een verlenging uit het vuur te slepen. Dat dit niet is gelukt moge duidelijk zijn.

Wij hebben er nog wel alles aan gedaan, zijn de 2e helft ‘1-op-1’ gaan spelen, speelde met een extra spits, maar het mocht niet baten.

AFC 2 was tot tweemaal toe een maatje te groot voor ons en gaat dan ook dikverdiend naar de finale.

Natuurlijk hadden we graag het ´kunstje´ van 4 jaar terug opnieuw willen flikken, landskampioen worden van de reserveteams. Dat zat er dit jaar echter niet in.

Desondanks dat kijken we terug op geweldig mooi en succesvol seizoen. Het kampioenschap in de reserve hoofdklasse C en het winnen van de districtsbeker!

Bedankt aan een ieder die daar direct, dan wel indirect een steentje aan heeft bijgedragen.

Kalender icoon zaterdag 5 juni 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers