Fabuleuze Excelsior'31 E1 goalie Martijn Schaafsma garantie voor oefenwinst op Omhoog E1

07. 0-1 Frank Gerritsen Mulkes
18. en 40. 0-2 en 0-3 Lars Nijeboer (foto, onder)
48. 0-4 Yarnick ter Stal
50. 1-4 Omhoog

WIERDEN - Op een prima bespeelbare kunstgrasmat van de Wierdense voetbalvereniging Omhoog heeft Excelsior'31 E1 woensdagavond een knappe 1-4 oefenwinst behaald.

Een uitslag die aan de ene kant wat geflatteerd uitviel, aangezien Excelsior'31 wél een hoog rendement haalde, uit de scoringskansen.

Thuisploeg Omhoog deed immers voetballend écht niet zo veel onder voor Excelsior'31, creëerde plenty kansen, maar weigerde maar steeds de trekker definitief over te halen.

Tel daarbij een werkelijk fabuleus keepende Excelsior'31 E1 goalie Martijn Schaafsma, dan valt de overwinning van het team van coach Emiel Pluimers enigszins te verklaren.

Verslag van E1-coach Emiel Pluimers
E1 wint laatste oefenwedstrijd voor de zomerstop

WIERDEN - Woensdagavond speelde Excelsior'31 E1 zijn laatste oefenwedstrijd in Wierden tegen Omhoog E1. Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd gelijk opgaand, waarbij de grootste kansen in het begin voor Omhoog waren.

Het moet gezegd, stand-in keeper Martijn (oud E1) hield alle ballen eruit. Misschien kwam het wel door zijn groene shirt. Volgens de statistieken houdt een keeper met een groen shirt de meeste ballen tegen.

Gaandeweg de wedstrijd werd Excelsior'31 steeds sterker. Het begon wat beter te voetballen en kwam makkelijker op de helft van de tegenpartij.

Dit resulteerde dan ook in een voorsprong. Goals van Frank en Lars.

Rust 0-2.

De 2e helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Omhoog was in het begin iets gevaarlijker, raakte een paar keer de lat.

Steeds weer was het Martijn die de bal uit de goal hield. Maar Excelsior’31 speelde ook goed en vanuit de counter kreeg Excelsior’31 kans op kans. Ook nu scoorden we 2 doelpunten (Lars en Yarnick).

Helaas voor het team - dat goed heeft verdedigd - en vooral jammer voor Martijn, scoorde Omhoog in de laatste seconde vanaf de middenlijn. Eindstand 1-4.

De selectiewedstrijden zitten erop. Na de vakantie beginnen we met de voorbereiding.

Op maandag 9 augustus is de eerste training.

De eerste wedstrijd is 14 augustus tegen de IJsselmeervogels.