Andreas David (Quick’20) komend seizoen te bewonderen bij Excelsior’31

Andreas David (Quick’20) komend seizoen te bewonderen bij Excelsior’31

Foto's uit het oefenduel Excelsior'31 - Quick'20, eerder dit seizoen gespeeld... Copyright www.excelsior31.nl

Klik hier voor een compilatie van beelden van Andreas David. Samenstelling: Thijs Nieuwenhuis.

Klik hier voor een uitleg van Andreas David, over zijn keuze voor Excelsior'31, bij RTV Oost.

RIJSSEN – De van Quick’20 afkomstige 19-jarige verdediger Andreas David (voorheen Gurkan) is komend seizoen te bewonderen in de Topklasse, bij Excelsior’31.

Andreas David was in het seizoen 2008/2009 nog Twents amateurvoetballer van het jaar en stond afgelopen seizoen in de belangstelling van een aantal BVO’s, waaronder De Graafschap én Germinal Beerschot (België).

Saillant detail is dat Andreas David (samen met collega Quick’20 aanvaller Christian Cicek) tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen een succesvolle stageperiode liep bij het Zweedse FC Syrianska, een club uit Södertälje, op zo’n zestig kilometer van Stockholm, die in 1977 is opgericht door de Aramese gemeenschap.

Tot een overeenkomst kwam het echter niet. Cicek speelt komend seizoen bij FC Lienden, dat zich eveneens plaatste voor de Topklasse.



Wat betreft de naamswijziging van Andreas Gurkan naar Andreas David, meldt hoofdklasse.org het volgende: ‘De familie heeft in 2009 een officiële aanvraag gedaan voor naamswijziging en wilde hun oorspronkelijke Aramese familienaam David terug.

De naam Gurkan (de Turkse naam, red.) is tot grote vreugde van de familie onlangs bij Koninklijk Besluit gewijzigd in David.

Wij, mijn broertje Chris (contractspeler FC Twente) en ik, zullen voortaan onze familienaam David ook gaan dragen op de voetbalvelden. De naam Gurkan verdwijnt daarmee definitief.’

Andreas David kwam (vóór zijn twee seizoenen bij Quick'20) uit voor de Go Ahead Eagles jeugdopleiding en SC Enschede.


Kalender icoon zondag 13 juni 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers