Excelsior'31 debuteert met goed gevoel op hoogste amateurpodium

Excelsior'31 debuteert met goed gevoel op hoogste amateurpodium

Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior’31 hield woensdagavond de officiële presentatie in aanloop naar de Topklasse. De Rijssenaren zijn sportief én financieel helemaal klaar om op het hoogste amateurpodium te debuteren. De club werkt met een begroting van maar liefst 800.000 euro. En de negende aanwinst van het nieuwe seizoen - Lesley Nahrwold - maakte zijn verbintenis officieel door een krabbel onder het contract te zetten.

De doelstelling is met lijfsbehoud wat voorzichtig, maar trainer Dennis Demmers sluit een bijstelling gedurende het seizoen niet uit. ‘Het gaat een mooi seizoen worden. We zien wel hoe het loopt wat betreft de doelstellingen. Die kunnen altijd nog naar boven bijgesteld worden’, aldus de oefenmeester.

Demmers kan kracht putten uit negen nieuwelingen, waaronder Lesley Nahrwold - voormalig FC Twente en RBC Roosendaal-speler - die zijn contract officieel ondertekende. Daarbij heeft Excelsior drie A-junioren aan de selectie gevoegd. De club begint echter gehandicapt aan de Topklasse, door een aantal geschorste spelers.

Buiten de sportieve stand van zaken blijkt het ook op het financiële vlak uitstekend te gaan met Excelsior. Voorzitter Lambert Voortman presenteerde met een begroting van 800.000 euro de cijfers en gaf ook nog eens blijk van het stevig gebouwde fundament.

‘Met 1.500 leden behoren we qua ledenaantal tot de top 25-clubs van Nederland. Daarbij hebben we nog eens 320 vrijwilligers.’ Ook de bouw van de nieuwe tribune, wat de club buiten de extra faciliteiten ook een professioneel karakter geeft, verloopt tot dusver eveneens goed.

Kalender icoon donderdag 5 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers