Verdienstelijk gelijk spel Excelsior'31 A1 tegen Quick'20 (foto's zijn geplaatst)

Klik hier voor een impressie van het oefenduel, tussen Excelsior'31 A1 en Quick'20 A1 Foto's copyright www.excelsior31.nl

Excelsior'31 A1 heeft woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Quick'20 A1 met 1-1 gelijk gespeeld. Voor rust dicteerden de bezoekers lange tijd het duel. Excelsior'31 A1 was in die fase maar zelden dreigend.

De Oldenzalers kwamen dan ook verdiend op 0-1, na weifelend optreden van de Excelsior'31 defensie. Matthijs Zandvoort (foto) scoorde vlak voor rust de gelijkmaker, na fraai aangeven van Orshein Eilyo, 1-1.

Na rust waren de rollen omgekeerd en was het Excelsior'31 A1 dat de toon zette. Met name over de linkerflank kwam de thuisploeg veelvuldig gevaarlijk door en was de aanvoer naar spits Orshein Eilyo beduidend beter verzorgd.

Over 90 minuten was de 1-1 eindstand dan ook terecht.

Opstelling:
Ruud Hofhuis, Joey Gerritsen-Mulkes, Gert-Jan Schultink, Luen Mensink, Reno Timmerman (85. Matthijs Zandvoort), Tom Vestergaard (46. Kevin Troost), Simon Baysoy, Matthijs Zandvoort (60. Frank Averesch), Orshein Eilyo, Gert-Jan Wilbers (foto)

20. 0-1 Quick'20
43.1-1 Matthijs Zandvoort

Verslag van Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert:
Excelsior'31 A1 speelt gelijk tegen Quick'20 A1

Woensdagavond stond de 2e oefenwedstrijd voor A1 op het programma, tegen Quick'20 A1.Datzelfde Quick'20 A1 komt dit seizoen uit in de 3e divisie. Ze misten in de nacompetitie op een haar na de promotie naar de nieuw te vormen 2e divisie. Het beloofde daarom een aardige oefenwedstrijd te worden, tegen een goede tegenstander.

De wedstrijd begon om 19.30 uur. Vanaf het begin was het een stevige wedstrijd. De beginfase was absoluut voor Quick'20, dat goed verzorgd positiespel speelde.

Excelsior'31 kwam er in deze fase nauwelijks aan te pas, het was dan ook zoekende naar de juiste formaties. Daarbij had men moeite om het spel te bepalen en aan het voetballen te komen. Dit had voornamelijk te maken met het goede druk zetten van Quick'20, dat de wedstrijd uitstekend controleerde.

Het spel speelde zich zodoende veelvuldig af op de helft van Excelsior'31 A1. Quick'20 kwam  dik verdiend op voorsprong, vanuit een goed opgezette aanval via hun linkerflank. Hieruit wist men vanuit de voorzet prima de 0-1 binnen te leggen.

Luttele minuten later kreeg Quick'20 nog een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen, door een fout in de opbouw bij Excelsior'31, maar Ruud Hofhuis wist deze prima te corrigeren.

Het laatste kwartier van de 1e helft kwam Excelsior'31 wat beter in het spel, werd het een meer gelijkopgaande wedstrijd. Excelsior'31 begon ook wat kansjes te creëren.

Vlak voor rust wist Excelsior'31 de wedstrijd nog gelijk te trekken, door een lange bal van Ruud Hofhuis (keeper) op spits Orshein Eilyo, die prima verlengde op Matthijs Zandvoort en hem vrij voor de keeper zette.

Matthijs wist de bal prima binnen te leggen en zette de 1-1 op het bord. Dit was tevens de ruststand.

In de rust hebben we ook even duidelijk gesproken over onze verdedigende organisatie en hoe we wat beter in ons spel zouden kunnen komen. Dit pakten we na de rust geweldig op. De formatie (in verdedigend opzicht) stond veel beter. Door ‘een stukje rust’ kwamen we aan het voetballen en wisten de wedstrijd beter te bepalen.

Excelsior'31 kreeg de betere kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Spits Orshein Eilyo was het dichtst bij de winnende goal. Hij schoot verwoestend hard tegen de onderkant van de lat, de bal stuiterde - al dan niet óver de doellijn - weer het veld in.

Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger en onvriendelijker. De afstanden werden groter en het spel aan beide zijden onzorgvuldiger. Tot echte kansen of mogelijkheden kwam het dan ook niet meer in de eindfase. Eindstand 1-1.

Al met al opnieuw een nuttige oefenwedstrijd,  tegen een goede tegenstander. Dit zijn oefenwedstrijden waar je wat aan hebt en verder op kan doorborduren. We hebben de nodige  progressie geboekt, in verdedigend opzicht.

Ons spel werd - gedurende de wedstrijd - rustiger en de intenties weden beter. Ook nu weer wisten we - na een moeilijke fase - de wedstrijd weer prima op te pakken. Dat biedt perspectief.

Zaterdag wacht met IJsselmeervogels A1 al weer een interessante oefenpartner. We spelen om 14.30 uur thuis. Saillant detail: IJsselmeervogels is ook onze 1e tegenstander in de competitie.