Landelijke bekendheid Topklasse laat (nog even) op zich wachten

Landelijke bekendheid Topklasse laat (nog even) op zich wachten

Bron: klik hier
RIJSSEN / OLDENZAAL - Dit weekend gaat de Topklasse, met daarin Excelsior’31 uit Rijssen en Quick’20 uit Oldenzaal, van start, maar niet zoals verwacht. RTL 7 zou de wedstrijden in samenvatting aan het Nederlandse publiek voorschotelen, maar het verweer van een aantal clubs omtrent de uitzendrechten gooit (voorlopig) roet in het eten. Beide voorzitters zijn teleurgesteld, maar de schade blijft beperkt.

Bij de Rijssense preses Lamber Voortman is de teleurstelling groot, maar kwam het nieuws niet als donderslag bij heldere hemel. ‘Ik vind het een gemiste kans voor open doel. Clubs hadden op deze manier landelijke bekendheid kunnen vergaren. Helaas zit dit er voorlopig nog niet in.’ Eén van de eisen die een groot struikelblok lijkt te vormen zijn de reclameborden.

Alle clubs dienen 72 meter van hun huidige borden rondom het veld af te staan aan landelijke sponsoren. ‘Wij hadden hier geen enkel probleem mee. Natuurlijk moet je de borden die er normaal hangen een andere plek geven, maar daarentegen heeft een plaatselijke bakker of slager veel meer belang om door het bezoekende publiek gezien te worden dan dat het landelijk op televisie is te zien.' 

'Door onze positie kregen we al wel in een vroeg stadium lucht van het tijdelijke uitstel, dus veel veranderingen hebben we in de praktijk nog niet doorgevoerd’, aldus Voortman. Op dit moment voert Het Centraal Orgaan Top- en Hoofdklassen (COTH), gesprekken met RTL 7 om toch tot een akkoord te komen.

Ook voorzitter Jeroen Keizer van Quick’20 vindt het jammer dat het allemaal niet doorgaat. ‘Dit was voor Quick’20 en Oldenzaal een uitgelezen kans voor landelijke bekendheid. We hebben vandaag (donderdag red.) wel een mail ontvangen dat de geplande start datum nu 1 november is, maar dat blijft ook afwachten.'

'In eerste instantie was alle clubs een vergoeding belooft die later weer is ingetrokken. Ik denk dat er communicatief een aantal fouten zijn gemaakt die er voor hebben gezorgd dat we dit weekend niet op RTL 7 te zien zijn.’

De voetballiefhebber die dit weekend de wedstrijden niet live kan bijwonen hoeft niet te treuren want RTV Oost neemt de samenvattingen op zaterdag- en zondagavond voor zijn rekening.

Excelsior’31 trapt zaterdag om 14.30 uur af tegen Rijnsburgse Boys en Quick’20 begint zondag om 14.30 uur tegen VVSB aan het avontuur in de Topklasse. Wordt vervolgd dus.
Kalender icoon vrijdag 20 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers