Excelsior'31 deelt de punten met titelpretendent Rijnsburgse Boys (2-2) (samenvatting is geplaatst!)

Harly, de witkop zeearend van Valkerij Rijssen is bezig aan de landing, richting de arm van arbiter Fikkert. Klik hier voor foto's van (o.a.) prominente Excelsioren, met Harly (foto's met dank aan Antoinet Bakker)

* Klik hier voor een 7 min. 47 sec. lange samenvatting gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis (bekijk de samenvatting in super HD kwaliteit: wat moet u daarvoor doen? Als het goed is staat bij u You Tube standaard ingesteld op 720p (=pixels). Zet deze simpelweg even op 1080p. Dat is alles!)

* Klik hier voor een uitgebreid verslag op Voetbal op Zaterdag

Excelsior ‘31 en Rijnsburgse Boys gelijk
Bron: klik hier
door André Bijl

RIJSSEN - In een aantrekkelijke wedstrijd hebben Excelsior '31 en Rijnsburgse Boys terecht de punten gedeeld. Lang leek de thuisploeg op de volle winst af te stevenen, maar in de slotfase werd de druk van de Rijnsburgers te groot. Bijna gingen de gasten nog met drie punten naar huis, maar een kopbal van invaller Kuhlmann belandde op de lat.

De ploegen gingen met uiteenlopende ambities van start. Excelsior '31 gaat uit van handhaving, Rijnsburgse Boys heeft duidelijk titelaspiraties. De thuisclub werd nog wat meer in de rol van underdog gedrongen, omdat een paar basisspelers door blessures en schorsingen ontbraken. Zo moest trainer Dennis Demmers het doen zonder topscorer Niki Leferink.

De topklasse ging op het schitterend gelegen sportpark de Koerbelt spectaculair van start. Zeearend Harly vloog de wedstrijdfluit naar scheidsrechter Fikkert die het reusachtige dier met gevaar voor eigen leven opving op een handschoen.

Het was maar goed dat het bestuur van de roodhemden dit stuntje hadden bedacht, want het duurde een minuut of 25 voor de wedstrijd op gang kwam. In het broeierige Rijssen hadden de Rijnsburgers in de openingsfase het meeste balbezit, maar dat leidde nauwelijks tot kansen.

Excelsior'31 mikte op de tegenstoot, maar kon evenmin potten breken. Toch zorgde de thuisclub voor het eerste wapenfeit: de snelle Lesley Nahrwold brak op links door en gaf collega-spits Bunyamin Ozkök een schietkans. Doelman Orlowski voorkwam erger.

Een paar minuten later kwam Rijnsburgse Boys op voorsprong. Spelverdeler Kevin Winter plaatste de bal secuur op het hoofd van Martijn Gootjes. Die kopte de bal voor de goal waar twee, drie Rijnsburgers verzuimden te scoren. Linksachter Sergio de Windt lepelde de afgeslagen bal opnieuw voor het doel en in de daaropvolgende scrimmage reageerde spits Jeffrey Winter alert: 0-1.

De meegereisde supporters uit Rijnsburg gingen er eens goed voor zitten, want hun ploeg leek door te gaan drukken. Maar Excelsior'31 gaf zich niet gewonnen en kwam wat tegen de verhouding op gelijke hoogte. Niek Davina plaatste een vrije trap met veel gevoel op het hoofd van aanvoerder Amanuel Isa en die liet Orlowski kansloos 1-1.

De tegentreffer inspireerde de thuisclub. In de laatste minuten van de eerste helft stelden Ozkök en de uitblinkende Nahrwold de defensie van Rijnsburgse Boys danig op de proef, maar Orlowski greep bekwaam in.

Rijnsburgse Boys ging in de tweede helft furieus van start. Doelman Arjan Kok van Excelsior haalde de bal van de voeten van Gootjes en werd pal daarop gered door de paal bij een kopbal van Bart Freke. Verrassend genoeg viel het doelpunt pal daarop aan de andere kant.

Ozkök brak door op rechts en bediende Kevin Aman op maat. Kreten van teleurstelling golfden van de tribune toen de aanvaller tijd nodig had om de bal te controleren. De teleurstelling veranderde in euforie toen Aman in tweede instantie verwoestend uithaalde 2-1.

Let op het verschil in beleving! Excelsior'31 coach Dennis Demmers gesticulerend, collega Niek Oosterlee lijkt van het zonnetje te genieten...

Rijnsburgse Boys ging driftig op zoek naar de gelijkmaker. Coach Niek Oosterlee zorgde met de invallers Richal Leitoe en Joost Kuhlmann voor snelheid en lengte in de spits. Met Danny van der Vijver als extra aanvaller voerden de Boys de druk verder op.

Vlak voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Kuhlmann zette voor; Van der Vijver kopte snoeihard in: 2-2. In de extra tijd ging het moegestreden Excelsior '31 bijna onderuit, maar de lat zorgde voor gerechtigheid.

Excelsior '31 - Rijnsburgse Boys 2-2
27 Jeffrey Winter 0-1
33 Amanuel Isa 1-1
48 Kevin Aman 2-1
83 Danny van der Vijver 2-2

Na afloop van het duel tegen Rijnsburgse Boys werd door Leon Simons (rechts), van de Commissie Presentatiegids Excelsior'31, het eerste exemplaar (blader door de gids!) overhandigd aan voorzitter Lamber Voortman.

* Klik hier voor de samenvatting op West Online.nl

* Klik
hier voor de samenvatting & een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers en aanvoerder Manu Isa, op RTV Oost

Excelsior ‘31 begint met gelijkspel
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 zijn het seizoen in de topklasse begonnen met een gelijkspel. In Rijssen werd het zaterdag 2-2 tegen Rijnsburgse Boys. ,,Een prima resultaat tegen een goede tegenstander", zei trainer Dennis Demmers.

De coach kon voor de openingswedstrijd geen beroep doen op John van Pijkeren. De verdediger liep vrijdag een enkelblessure op en werd linksachterin vervangen door Andreas David. Tevens ontbraken door schorsingen Niki Leferink, Nigel Michels, Coen Zwollo en (reserve)doelman Rene Remie.

Excelsior'31 begon (te) voorzichtig aan de ontmoeting met Rijnsburgse Boys, vorig seizoen de nummer drie uit de hoofdklasse A. Rijnsburgse Boys bepaalde het spelbeeld en had het meeste balbezit, maar kansen leverde dit niet op. Na een kwartier nam de thuisploeg, afgelopen jaar kampioen in de hoofdklasse C, het initiatief over.

Dit leverde een kansje voor Bunyamin Özkök op, maar de aanvaller zag zijn schot gestopt worden. Kort daarop was het aan de andere kant wel raak. Jeffrey Winter, vorig seizoen nog uitkomend voor IJsselmeervogels, zette zijn nieuwe club van dichtbij op voorsprong. Een tegenvaller voor Excelsior'31, dat zich wel snel herstelde.

Aanvoerder Amanuel Isa kopte vijf minuten na de 0-1 de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Niek Davina. ,,De fase daarna hadden we verder uit moeten lopen", aldus Demmers. Dat had inderdaad gekund, maar Rijnsburgse Boys kreeg hiervoor de beste kans. Martijn Gootjes kopte meteen na rust tegen de lat.

Niet veel later zorgde Kevin Aman ervoor dat Excelsior'31 voor de tweede keer kon juichen. De nieuweling, overgekomen van DETO, pegelde na voorbereidend werk van Özkök de bal in het vijandige doel. Niet al te lang daarna werd een andere nieuwkomer in Rijssen, Lesley Nahrwold, in het strafschopgebied gevloerd.

De scheidsrechter besloot echter geen penalty te geven, waarna Excelsior'31 steeds meer onder druk kwam te gaan. Lang hield de ploeg stand, maar in de 84e minuut kopte Danny van der Vijver de 2-2 binnen. Amper van die gelijkmaker bijgekomen raakte Rijnsburgse Boys voor de tweede keer in de wedstrijd de lat, maar het bleef 2-2. Op basis van de hele wedstrijd een terechte eindstand.

Een zichtbaar balende Lesley Nahrwold, met op de achtergrond de Rijnsburgse Boys die de gelijkmaker vieren

Rijnsburgse Boys in slotfase naast Excelsior '31

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys heeft de aanvankelijke voorsprong tegen Excelsior '31 niet weten uit te bouwen tot winst. De wedstrijd eindigde zaterdagmiddag in Rijssen in een gelijkspel: 2-2.

Zeker in het begin was Rijnsburgse Boys de betere ploeg op het veld. Na 28 minuten kwam de club op een 0-1 voorsprong via een treffer van Jeffrey Winter. Maar in de 33e minuut wist Amanuel Isa van Excelsior '31 de gelijkmaker te scoren.

Vlak na rust kwam Rijnsburgse Boys op achterstand . In de 49e minuut schoot Kevin Aman de bal van dichtbij hard in het doel. Rijnsburgse Boys bracht vervolgens Danny van de Vijver en Joost Kuhlmann in het veld. Dit bleek later een gouden wissel te zijn . In de 85e minuut kopte Van de Vijver een voorzet van Kuhlmann in en bracht de stand op 2-2.

Dat werd ook meteen de eindstand. Kort voor tijd kopte Kuhlmann nog een bal op de lat. Rijnsburgse Boys was meer in balbezit, maar speelde niet efficiënt genoeg.

Michel Gerritsen Mulkes (19), gelijk na rust de verdienstelijke vervanger van de geblesseerd uitgevallen Kevin Siemelink

Topklasse begint voor IJsselmeervogels dramatisch; SC Genemuiden eerste koploper
Voor IJsselmeervogels is de start van de topklasse op een grote teleurstelling uitgedraaid. De amateurkampioen verloor met 3-1 bij een frisser en energieker spelend Harkemase Boys. Martijn Barto was met twee treffers de gevierde man. Dennis Krohne maakte er 3-0 van. Pas in de slotfase kon een slap begonnen IJsselmeervogels via Wilco Krimp iets terug doen.

Ook de andere kampioenen uit de hoofdklasse kwamen niet tot winst, maar hielden in elk geval nog een punt over aan het eerste optreden. Barendrecht speelde vooral tegen zichzelf en bleef op 0-0 steken tegen ARC.

Excelsior '31 verspeelde in de slotfase een voorsprong, waardoor Rijnsburgse Boys nog op 2-2 kwam. Jeffrey Winter had 27 minuten nodig om zijn waarde voor de Rijnsburgers te bewijzen (0-1). Isa bracht Excelsior '31 nog voor rust op gelijke hoogte, waarna Kevin Aman kort na de hervatting zelfs voor de voorsprong zorgde. Die bleef tot de 85ste minuut op het bord staan. Toen stelde invaller Joost Kuhlmann de andere invaller, Danny van der Vijver, in staat de 2-2 te maken.

SC Genemuiden is de eerste koploper van de topklasse. De ploeg van Richard Karrenbelt kende een vliegende start. Het werd tegen Flevo Boys een 4-0 zege. In de eerste minuut was Martijn Jansen al trefzeker. Anne van der Kolk maakte er na een alf uru 2-0 van. In de tweede helft lieten Arjen Netjes en Patrick Lip Genemuiden verder uitlopen.

Spakenburg is de nummer twee. De blauwen deden zich, ondanks een 4-2 zege op FC Lisse, nog tekort. De ploeg domineerde, kreeg nog veel meer kansen en liet Lisse twee keer onnodig scoren. Thijs Houwing en Ruben Wilson verdeelden de productie. Houwins deed dat twee keer vanaf elf meter. Rik Vermeulen was twee keer trefzeker voor Lisse.

Katwijk moest de eerste tegentreffer van de topklasse incasseren, maar kon toch met drie punten van het veld af stappen. Al na 20 seconden kwam HHC op een 0-1 voorsprong. Halverwege de tweede helft draaide de thuisclub in enkele minuten de rollen om. Eerst benutte Bob Koning een strafschop en vervolgens zorgde Marcel Huisman voor de 2-1.

Sparta Nijkerk en Hoek kwam tijdens hun eerste optreden op het nieuwe hoogste niveau niet tot scoren. Verderop in Apeldoorn leek 0-0 ook heel lang de eindstand te worden, totdat Laurens Visser in blessuretijd Capelle alsnog aan de winst hielp: 0-1.