Excelsior'31 2 verslaat s.v. Almelo 1 met 7-2 (verslag)

Excelsior'31 2 verslaat s.v. Almelo 1 met 7-2 (verslag)

Oefenduel s.v. Almelo 1 – Excelsior’31 2 2-7 (1-4) 
Verslag door coach Erik Eshuis
ALMELO - Voordat we naar Almelo afreisden zijn we om 14.00 verzameld voor de wedstrijdbespreking. Aansluitend hebben we het 1e elftal ondersteund, bij hun seizoensoverture. 

De aftrap was dan ook pas om 17.30! Vanaf het begin was duidelijk dat Excelsior’31 2 de bovenliggende partij zou zijn. Almelo kon niet anders dan tegenhouden en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Het duurde dan ook niet lang voordat Maarten Smit (6e minuut) de score opende na een individuele actie, 0-1. 

Totaal onnodig en voorafgegaan door enkele (individuele) fouten kon Almelo zowaar gelijk maken, 1-1. Het spel speelde zich daarna af op de helft van Almelo.

Excelsior was te gehaast in de passing, speelde te ver voor de bal, werd af en toe lastiggevallen door een snelle lange bal, maar was toch oppermachtig en liep voor rust uit naar een 1-4 voorsprong: 22. 1-2  Maarten Smit, 24. 1-3 Nigel Michels, 27. 1-4 Gerald Ten Hove.

In de rust werd de nadruk gelegd dat het bij één tegendoelpunt moest blijven. Onnodig balverlies in de opbouw leverde kort na rust een overtalsituatie op voor Almelo, dat ze prima uitspeelden, 2-4.

Daarna bleef het Excelsior’31 dat het beste van het spel had en Almelo dat steeds de lange bal hanteerde. Het leverde enkele prima uitgespeelde aanvallen op. Zo kon de stand uiteindelijk naar 2-7 worden getild en werd na het 7e Excelsior’31 doelpunt prompt afgefloten. 58. 2-5 Jelte v/d Berg, 61. 2-6 Maarten Smit en 84. 2-7 Nigel Michels.

Ondanks de geringe tegenstand werden er toch 2 onnodige tegendoelpunten geïncasseerd. Dit kan een keer gebeuren, maar moet wel een incident blijken te zijn. Dinsdag staat de eerste bekerwedstrijd - thuis tegen DVO’71 1, uit Almelo op het programma. 

De voormalig Maatveldbewoners hebben de laatste 2 seizoenen overtuigd met twee verdiende promoties op rij, waardoor ze dit seizoen uitkomen in de zaterdag 2e klasse.

Een niet te onderschatten ploeg dus, die doorgaans een hecht collectief vormt, met snelle en gevaarlijke spitsen. Ze worden getraind door niemand minder dan oud-prof Manuel Sanchez Torres.

De tegenstand zal beduidend groter zijn dan bij de eerdere oefenduels. Kortom, een interessante krachtmeting voor de jonge spelers van Excelsior’31 2.

Aanvang 19.30 uur op De Koerbelt.

Tot dinsdag!

Kalender icoon maandag 23 augustus 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers