6-2 Chengachi

Maarten Smit was vanmiddag 3x trefzeker

Excelsior’31 2 - v.v. Oldenzaal 1 6-2 (3-0)
Verslag door Excelsior’31 2 aanvoerder Harald Eertink
Dit weekend stond de 2e officiële wedstrijd van dit seizoen op het programma. Nadat we afgelopen dinsdag de bekerwedstrijd tegen DVO’71 1 wisten te winnen met 2-1, kregen wij deze zaterdag  v.v. Oldenzaal  1 op bezoek. De  Oldenzalers, die uitkomen in de 3e klas zondag,  hadden hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld (1-1) tegen de Zweef 1.

Ondanks de grote hoeveelheid regen die de afgelopen dagen naar beneden viel  was het veld goed bespeelbaar. Het natte gras had bovendien als voordeel dat wij de bal snel konden laten rondspelen. We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd, door gelijk druk naar voren uit te oefenen en veel in balbezit te zijn.

Na 11 minuten was het raak, Michel van Zundert , die ook afgelopen dinsdag al trefzeker was, wist (via de keeper) een indirecte vrije trap raak te schieten. 10 minuten later maakte Gerald Janssen - na een mooie aanval over rechts - de 2-0.

Ol
denzaal kwam vervolgens tweemaal gevaarlijk voor het doel van keeper Alexander Calkhoven, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Maarten Smit wist het net wel te vinden deze middag, na een half uur spelen voor het eerst. Na een assist van Gerald Jansen was het raak: 3-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust probeerde we de lijn van de eerste helft door te zetten, maar het was Oldenzaal dat het initiatief over nam. Dit leverde de 3-1 op. De spits speelde zich goed vrij in de 16 meter en schoot de bal beheerst in de lange hoek.

Toch kwam ook Oldenzaal erachter dat onze voorhoede zeer gevaarlijk is, binnen 10 minuten was het opnieuw Maarten Smit die doelpunt maakte: 4-1. Ons spel verbeterde echter nog niet in deze fase, zo waren we op dat moment de grip kwijt op het middenveld. En Oldenzaal wist nogmaals te scoren, dit maal zeer fraai vanaf de middenlijn, nadat een breedtepass van ons werd onderschept: 4-2.

De kans op 4-3 werd tenietgedaan door goed keeperswerk van Alex en vanaf dat moment namen wij het initiatief weer over. De ‘poppetjes’ stonden weer goed en vrij simpel liepen we toen uit naar 6-2.

Maarten Smit scoorde zijn 3e van de middag, na goed voorbereidend werk van invaller Karim Chengachi. En die scoorde zelf op zijn beurt onze 6e treffer, op aangeven van Arnoud Baan.

Een terechte overwinning, waarbij we met vlagen zeer goed voetbal speelde, maar waarbij we ook perioden de organisatie niet goed hadden staan.

a.s. dinsdagavond speelt Excelsior'31 2 de laatste poulewedstrijd. Een duel dat eerder afgelast werd. Op sportpark Gagelman in Nijverdal is De Zweef 1 (zondag 2e klasse) de tegenstander. Aanvang 18.45 uur.