Excelsior'31 kruipt eerst in laatste kwartier uit de schulp (3-1 winst op HHC Hardenberg)

Klik hier voor 55 foto's van de clash Excelsior'31 - HHC Hardenberg. Foto's copyright www.excelsior31.nl

Klik hier voor een uitgebreid verslag op Voetbal op Zaterdag

Klik hier voor een samenvatting op RTV Oost én een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers en HHC Hardenberg coach Ted Verdonkschot.

Opstelling Excelsior’31:

Kok, Siemelink, Bartelds, Lubbers, David (83. Van Zundert), Davina, Isa (90. Zwollo), Rosink, Aman, Nahrwold en Özkök (90+. Smit)

Opstelling HHC Hardenberg:

Danes, Siekman, Voshaar, Berger (73. IJzerman), Stroeve (79. Kroeze), Jurgens, Mulderij, Kappenberg, Scheepmaker, Offringa (90. Muis) en Starke

Gele kaart: Nahrwold en Rosink (Excelsior’31); Jurgens (HHC Hardenberg)
Rode kaart: Kappenberg (HHC Hardenberg)

De wereld op z’n kop, in feite. HHC Hardenberg dat driekwart van de wedstrijd dicteerde en Excelsior’31 volledig in de houdgreep had. Te meer in de wetenschap dat het in de 25
e minuut op voorsprong kwam door goudhaantje Stroeve, die weifelend optreden van Excelsior’31 doelman Kok afstrafte, 0-1.

Echter, het laatste kwartier kantelde het duel volledig. Bij de gelijkmaker zag ook Kok’s collega Danes er allerbelabberdst uit, Lubbers was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken, 1-1.

Bij de volgende corner was het opnieuw raak en ook nu trof de Excelsior’31 luchtmacht doel, ditmaal via Bartelds, 2-1. Davina maakte aan alle Hardenbergse illusies een eind en bekroonde een matige wedstrijd met een treffer, 3-1.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat HHC Hardenberg hiermee wat te weinig kreeg. Maar ja, wanneer men verzuimd de kansen te benutten…

HHC Hardenberg middenvelder Kappenberg kreeg rechtstreeks rood van arbiter Bellinga, nadat hij de leidsman ‘teringlijer’ had genoemd.

HHC Hardenberg doet zichzelf pijn in derby tegen Excelsior'31
Bron: dagblad De Stentor

door Bert-Jan Lukje

RIJSSEN - Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor HHC Hardenberg in de derby tegen Excelsior'31. Toch staat er aan een het einde een 3-1 nederlaag op het scorebord.
De Hardenbergers geven het duel in het laatste kwartier volledig onnodig uit handen.

Er staat nog een dik kwartier op de klok, corner voor Excelsior'31. Uit een klutssituatie maakt John Lubbers de 1-1. "In een zelfde situatie voor rust fluit de scheidsrechter af. Dat brengt frustraties met zich mee. Mitchell (Kappenberg, BJL) uit zijn frustraties, wat hij precies zei weet ik niet. Ik denk dat je dat als scheidsrechter ook kunt relativeren, maar dat kon hij niet", geeft assistent-trainer Stephan Rahantoknam aan.

Kappenberg krijgt rood, maar verdwijnt pas enkele minuten later van het veld. "Hij stond een meter of vijf, zes voor de lijn toen de scheidsrechter al weer floot voor de aftrap. We zeiden tegen Mitchell: 'Blijf er lekker instaan'. De bank van Excelsior attendeerde de grensrechter erop. Die had volgens mij niet eens gezien dat Kappenberg rood had gekregen. Daarna gaf de scheids aan dat hij door moest lopen."

HHC kan het gelijkspel met tien man niet over de streep trekken. Maurice Bartelds kopt bij de volgende corner de 2-1 binnen. In de slotfase maakt Niek Davina 3-1.

Het Rijssense kwartiertje komt uit het niets. HHC heeft tot dan toe de wedstrijd onder controle. Na 25 minuten is er een voorsprong door een treffer van Roy Stroeve. Hij is scherp na een doorkopbal van Martijn Berger. "Het staat goed. In de tweede helft moet je iets terug, maar we geven niets weg tot die goal. Je probeert dan met een extra spits nog de 2-2 te maken, maar dat lukte niet. Het werd 3-1. Dat is zonde en een hele dure les."

Eerste seizoenszege Excelsior'31
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft dinsdagavond de eerste seizoenszege in de topklasse behaald. De rood-witten van trainer Dennis Demmers wonnen thuis in Rijssen met 3-1 van HHC uit Hardenberg.

De gasten kwamen kort voor rust op een 1-0 voorsprong toen Roy Stroeve een fout afstrafte van Excelsior-doelman Arjan Kok. Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan totdat verdediger John Lubbers uit een corner de gelijkmaker kon aantekenen.

Nadat HHC door een rode kaart met tien spelers verder moest, kon opnieuw een verdediger - Maurice Bartelds - de Rijssenaren op 2-1 zetten. Dat gebeurde weer uit een hoekschop.

In de slotfase schoot Niek Davina Excelsior naar 3-1. De ploeg staat nu op de zesde plaats.