Excelsior'31 2 glansrijk door naar volgende bekerronde (na 2-1 winst op De Zweef 1)

Excelsior'31 2 glansrijk door naar volgende bekerronde (na 2-1 winst op De Zweef 1)

Foto: routinier Gerald Janssen scoorde de winnende treffer, tegen De Zweef 1. Klik hier voor een verslag op de site van De Zweef

Dinsdag 31 augustus: 
De Zweef 1 - Excelsior'31 2 1-2
1-0 De Zweef
1-1 Ten Hove (penalty)
1-2 Janssen

Excelsior'31 2 heeft zich dinsdagavond op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde, in het toernooi om de KNVB districtsbeker. Klik hier voor de uitslagen...

Na eerdere overwinningen op DVO'71 1 (2-1) en Oldenzaal 1 (6-2) moest dit keer De Zweef 1 er aan geloven. De 'Zwevers', dit seizoen getraind door oud-Excelsior'31 1e elftal spelers Philip Agteres en Serkan Karaali (met Vicente Fernandez Hesselink 'op' doel), bleef daardoor met lege handen achter. 


Verslag door Excelsior’31 2 speler Lourens Smids

Na twee gewonnen bekerwedstrijden tegen DVO 1 en Oldenzaal 1 speelden we gisteravond de laatste poulewedstrijd tegen De Zweef 1. Het werd een weerzien met doelman Vicente Fernandez Hesselink, die vorig jaar regelmatig meespeelde in het tweede elftal, van Excelsior’31

Voor ons was de wedstrijd tegen de Zweef 1 een nieuwe en laatste test voor de competitie. Onze verwachting was dat de Zweef nog weer een niveau hoger zou zijn dan onze vorige tegenstanders (DVO’71 en Oldenzaal 1). De Zweef speelde eerder gelijk tegen Oldenzaal en wist gemakkelijk met 3-0 van DVO’71 te winnen.

Het begin van de wedstrijd was voor De Zweef. We lieten hun ook het balbezit, om vanuit balverovering snel de zijkanten te zoeken. Deze intenties waren allemaal goed, maar doordat we positioneel nog niet goed stonden konden we niet goed druk op de bal houden.

De Zweef kwam hierdoor met veel beweging voorin een aantal keren gevaarlijk door. Dit resulteerde in een hoekschop, na ongeveer een kwartier spelen. Deze werd goed genomen en na een verloren luchtduel werd de bal fraai in de verre hoek gekopt, 1-0.

Op dat moment zeker terecht, aangezien De Zweef tot dan toe het betere van het spel had. 

Mooi om te zien was dat we ons niet van de wijs hebben laten brengen. Positioneel stonden we beter en we gingen meer druk vooruit geven. 

Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. Balbezit was veelal voor ons en door het spel snel te verleggen kwamen we een aantal keren goed door. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Gerald ten Hove en Karim Chengachi. Toch bleken we in de afwerking nog niet scherp genoeg. 

Tot 10 minuten voor rust. Na een prima aanval over veel schijven kwam de bal, na een goede diagonale loopactie, met een steekpass bij Gerald ten Hove, die na een kapbeweging binnen de zestien werd gevloerd: strafschop. 

Hij brak vervolgens met de 'voetbalwetten' door de penalty zelf te nemen. Dit zou hem er niet van weerhouden de bal onhoudbaar voor Vicente Fernandez Hesselink in de linkerhoek te plaatsen. 

De gelijke stand was zeker terecht en we konden tot aan de rust druk op het vijandelijke doel houden. Toch kwam voor de rust een tegenvaller. Wim Oosthoek ging na een duel om de bal door zijn enkel en moest het veld verlaten. Johan Wessels werd zijn vervanger.

In de rust werd besproken goed in de posities te blijven spelen en goed te blijven kantelen om druk op de bal te houden. Dit werd goed uitgevoerd na rust. De Zweef wilde wel, maar werd alleen gevaarlijk vanuit ‘dode’ spelsituaties. De lange bal werd al redelijk snel door hen gehanteerd, dat was voor ons makkelijk te verdedigen.

Johan Wessels kopte alles weg, hij mag terugkijken op een puike invalbeurt. De 'tweede bal' werd veel gewonnen op het middenveld en met onze gevaarlijke buitenspelers konden we vaak gevaarlijk worden.

Toch bleken we niet altijd even scherp in de eindpass. Ook waren we vaak na balverovering te gretig om direct diep te spelen. Tien minuten voor tijd werd, na wederom een goede balverovering,  Karim Chengachi werd weggestuurd op rechts.

Ondertussen koos Gerald Janssen positie voor de goal. Karim wist zijn tegenstander te passeren en gaf de bal voor die, na een touché van Vicente, met een boogballetje door Gerald Janssen werd binnengekopt.

Dit bleek de genadeklap voor De Zweef, aangezien we aan een gelijkspel genoeg hadden. Ook had even daarvoor De Zweef een directe vrije trap gehad op randje zestien, die net naast werd geschoten.

De laatste tien minuten bleven we eenvoudig overeind. Het spel van de Zweef bleef hetzelfde. Veelal lange ballen op de voorhoedespelers en gokken dat de bal een keer goed valt.

Dit zou niet lukken. We stonden prima in de organisatie en kregen via Bart Slagman, na een mooie solo, nog de kans op de 1-3. Deze werd eenvoudig gekapt door Vicente. 


De aanvraag voor de luchtmacht voor Johan Wessels is naar verluid al verstuurd, want hij was oppermachtig in de lucht gisteravond. De 1-2 winst op De Zweef was terecht, gezien het spelbeeld en de kansen. Een goede prestatie van de mannen van trainer Erik Eshuis. 


De eerste doelstelling is bereikt en dat was de poule van de beker doorkomen. Gesteld mag worden dat we geslaagd zijn voor de laatste krachtmeting voor de competitie en wanneer deze begint zullen we er klaar voor moeten zijn.

Kalender icoon woensdag 1 september 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers