Excelsior'31 in tumultueuze slotfase (rode kaart voor Siemelink) onderuit bij FC Lisse (3-0) - samenvatting geplaatst!

FC Lisse - Excelsior'31 3-0 (0-0)
75. 1-0 Van der Laan (penalty)
80. 2-0 Van Wieringen
85. 3-0 Tjeertjes

Klik hier voor de ruim 7 minuten lange samenvatting op RTV West Online. Klik
hier voor de samenvatting én een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, op RTV Oost. Klik hier voor foto's (van WJ Dijkdrent, op Orange Pictures)

Opstelling Excelsior'31:
Kok, Siemelink, Bartelds, Lubbers (85. Gerritsen Mulkes), David, Rosink, Isa (85. Chengachi), Davina, Nahrwold, Aman (60. Zwollo) en Özkök

Omstreden strafschop helpt FC Lisse op weg
Bron: klik hier
LISSE - In moeilijke tijden is een helpende hand welkom. FC Lisse kreeg die toegestoken in de thuiswedstrijd tegen Excelsior '31. Een onterecht gegeven strafschop, wegens 'hands', plaveide de weg voor een geflatteerde, maar in Lisse zo broodnodige 3-0 overwinning.
Een wat gezapige pot voetbal kabbelde op een doelpuntloos gelijkspel af.

Tot Lissenaar Mo Messaoud na 75 minuten in het strafschopgebied ter aarde stortte, na een luchtduel met tegenstander Amanuel Isa. Een ongelukkige botsing, zo constateerde iedereen. Behalve het arbitrale trio. Op advies van zijn grensrechter legde scheidsrechter O'Niel de bal op de stip.

Wegens protesteren kreeg Kevin Siemelink als klap op de vuurpijl de rode kaart (twee keer geel) voorgehouden. Michael van der Laan schoot de strafschop onberispelijk binnen. De 1-0 voorsprong en de rode kaart maakten het de thuisploeg een stuk makkelijker. Nadat invaller Jasmin Ramic in de 78ste minuut nog stuitte op de doelman, gaf hij vijf minuten later goed voor op René van Wieringen. Die schoof de 2-0 binnen.

Vijf minuten voor tijd waren de toeschouwers op Ter Specke getuige van een topklasserecord, nadat Lisse een vrije trap had gekregen. Die onderbreking van het spel werd gebruikt om aanvaller Barry Tjeertes in de ploeg te brengen. De aanvaller rende het strafschopgebied in en kopte de door Van der Laan genomen vrije trap binnen: 3-0.

Bron: Voetbal op Zaterdag
FC Lisse - Excelsior '31 3-0
Een tamme wedstrijd die een kwartier voor tijd ineens ontbrandde in Lissers voordeel. Arbiter O'Niel zag als één van de weinigen een strafschop en deed daarmee de Rijssenaren de das om. In het vervolg liep de FC uit naar een geflatteerde 3-0 overwinning, wat echter wel de eerste zege van het seizoen betekende voor de geelblauwe équipe.

FC Lisse - Excelsior '31 3-0 (0-0)

Doelpunten  75. Michael van der Laan 1-0, 82. René van Wieringen 2-0, 85. Barry Tjeertes 3-0
Scheidsrechter  W. O'Niel
Toeschouwers  700
FC Lisse  Mark de Vries, Wesley Weeber, Kevin Weijers, Michael van der Laan, Mo Messaoud (85. Barry Tjeertes), Jeroen van der Zijden, René van Wieringen, Jesper Beunk, Raphael Supusepa (86. Mohamed Moudou), Koen Fokkema, Martin van Eeuwijk (61. Jasmin Ramic)
Excelsior '31  Arjan Kok, Adreas David, John Lubbers (82. Michel Gerritsen Mulkes), Maurice Bartelds, Kevin Siemelink, Amanuel Isa (82. Karim Chengachi), Niek Davina, Dennis Rosink, Lesley Nahrwold, Bunyamin Özkök, Kevin Aman (61. Coen Zwollo)
Gele kaart  Maurice Bartelds, Amanuel Isa (Excelsior '31)
Rode kaart  Kevin Siemelink (2x geel) (Excelsior '31)

Excelsior'31 coach Dennis Demmers, in een reactie na afloop:
'We hadden FC Lisse voor rust volledig in de tang. Wij dicteerden het spel, tot aan de 16 van de tegenstander. Dáár konden we geen potten breken. Dat is geen nieuws, dat was vorig seizoen ook al het geval. Na een klein half uur spelen werd Kevin Aman getorpedeerd, binnen de 16. Daarbij verzuimde de scheids een penalty te geven...'

'Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat de bal even later aan onze kant óók op de stip had gekund, dat was waarschijnlijk een goedmakertje. Belachelijk, natuurlijk. Nogmaals, in principe was er geen vuiltje aan de lucht. We hadden in ieder geval een punt mee kunnen nemen, uit Lisse. Tot aan het moment dat er in de 75e minuut een situatie voor ons doel zich voordeed waarbij een speler van FC Lisse naar de grond ging en vervolgens naar zijn hoofd greep.'

'Daarop gaat de scheidsrechter naar zijn assistent, die overigens niet eens de vlag op stak, of wat dan ook. Bij terugkeer maakte de scheids duidelijk dat Amanuel Isa hands had gemaakt, gaf hem de gele kaart en legde de bal vervolgens op de stip. Toen waren bij ons de rapen gaar. Van onze kant werd er flink geprotesteerd tegen die penalty-beslissing. Daarop kreeg Kevin Siemelink zijn 2e gele kaart, dus rood, en kon hij naar de kant...'

'De tweede en derde FC Lisse treffer vielen binnen een aantal minuten. Het moet gezegd, aan de 3e treffer hing een sterk buitenspel luchtje. Al met al voel ik me behoorlijk bestolen en zat er absoluut méér in voor ons. De 3-0 nederlaag is naar mijn mening behoorlijk geflatteerd. Alles wat er over over blijft, na 90 minuten voetbal, is een stevige kater...'

Eerste driepunter voor de FC een feit
FC Lisse heeft vanmiddag op Ter Specke haar eerste zege van het seizoen in de Topklasse te pakken. Tegen Excelsior '31, kampioen van de Hoofdklasse C vorig seizoen, werd het 3-0. Een redelijk geflatteerde overwinning waar niemand in Lisse om maalt. Totaan de 75e minuut was het niet echt genieten langs de lijn totdat arbiter O'Niel een hoofdrol voor zich opeiste. Middels een goedkoop gegeven strafschop brak FC Lisse de score open en braken de Rijssenaren op hetzelfde moment. In de slotfase liepen de Lissenaren weg naar de 3-0 eindstand.

Langzamerhand kan Misha Salden weer een beetje gaan genieten van meer keuze in zijn selectie. Martin van Eeuwijk stond weer in de basis en Jasmin Ramic zat op de bank. Nog steeds zijn Roel de Goede, Tom Zoontjes, Rik Vermeulen en Joey Klare geblesseerd. Tegenstander Excelsior '31 kan nog steeds niet beschikken over de boomlange Niki Leferink.

De bezoekers konden elkaar ogenschijnlijk iets beter vinden en al snel diende Mark de Vries in actie te komen bij een inzet van Bunyamin Özkök. FC Lisse stelde daar in de beginfase weinig tegenover. Een schot van Mo Messaoud leek tegen de netten te slaan, maar dat was gezichtsbedrog. Een vlam van Jesper Beunk net over de deklat was het eerste echte wapenfeit van de Lissenaren.

De bedrijvige Messaoud gleed tien minuten voor rust over de linkerkant en loste een gevaarlijke voorzet. Via Dennis Rosink kwam de bal buiten bereik van doelman Arjan Kok op de lat. Een magere eerste helft werd terecht afgesloten met 0-0.

Na rust werd het spelbeeld er niet beter op. Binnen de lijnen kabbelde de wedstrijd voort zonder grote kansen. Binnen een minuut schreeuwden beide ploegen om een strafschop maar even zoveel keer werd deze niet gegeven. Na een uur spel werd de moegestreden Martin van Eeuwijk naar de kant gehaald ten faveure van Jasmin Ramic.

De FC werd zodoende voorin rapper en Ramic had pech dat hij de bal te ver voor zich uitspeelde waardoor doelman Kok niet op de proef werd gesteld. Een kwartier voor tijd explodeerde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Een voorzet vanaf de rechterkant werd gemist door de invliegende Mo Messaoud en Kevin Siemelink.

Het leek er zelfs op dat Messaoud met de hand naar de bal ging. Laatstgenoemde bleef vervolgens liggen op de grond aangezien hij in het duel geblesseerd raakte. Tot verbazing van velen binnen en buiten de lijnen wees arbiter O'Niel naar de stip en werd ook na beraad met zijn assistent niet van zijn stuk gebracht.

Hij toverde Siemelink zijn tweede gele kaart voor, waarna de verdediger kon vertrekken. Een andere verdediger, Michael van der Laan, velde het vonnis vervolgens eenvoudig van elf meter: 1-0. Vanaf dat moment speelde de FC een gewonnen wedstrijd. De ploeg kreeg veel meer ruimte en Excelsior '31 voetbalde vooral tegen zichzelf.

Via de  goede Wesley Weeber werd Jasmin Ramic gelanceerd (volgens de bank van de Rijssenaren was het buitenspel) waarna Ramic het overzicht behield en Rene van Wieringen bediende. De Lissenaar deed wat hij moest doen: 2-0. Mo Messaoud werd vijf minuten voor tijd gewisseld na een overtreding op hem, waarna Barry Tjeertes hem afloste.

De gegeven vrije trap werd door Van der Laan ingeslingerd, waarna Tjeertes - amper 10 seconden op het veld - de bal koppend doeltreffend verlengde. De 3-0 bleek tevens de eindstand.