Valse start voor Excelsior'31 2

FC Zutphen 2 – Excelsior’31 2  2-1 (0-0)
Verslag door Excelsior'31 2 coach Erik Eshuis
Na een goed verlopen voorbereiding was het zaak om dit de 1e wedstrijd tegen Zutphen door te zetten. Vanaf de aftrap werd de bedoeling van Zutphen duidelijk, terug op eigen helft en proberen via counters gevaarlijk te worden.

De 1e helft waren we veel aan de bal, maar te slordig in de passing. De spitsen werden niet snel genoeg bereikt waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. Twee goedlopende aanvallen leverden kansen op maar Gerald ten Hove (naast) en Jelte van der Berg (prima redding) konden het net niet vinden. In de tegenstoten was Zutphen 2 keer gevaarlijk maar ook zij scoorden niet.

De ruststand van 0-0 was dan een logisch gevolg van  het spelbeeld. Na rust kwamen we goed uit de kleedkamer, de passing was beter verzocht en binnen 5 minuten leverde dit drie 100% kansen op. De uitstekende doelman van Zutphen hield zijn ploeg in die fase overeind.

Het offensief ebde weg en Zutphen kreeg ná een kwartier een hoekschop. Deze werd ingekopt en via de lat kwam de bal weer terug in het veld, in de hierop volgende scrimmage was de spits veel feller in het duel en prikte de 1-0 binnen. Hierbij werd doelman René Remie geraakt, maar de scheids liet het op z’n beloop, dit tot ongenoegen van René, die dit verbaal kenbaar maakte en vervolgens met 2x geel het veld moest verlaten.

Johan Wessels nam plaats onder de lat in. Met 10 man dus op jacht naar de punten. Ook met een man meer liet Zutphen het balbezit aan ons en creëerden we kansen. In de counter moesten we ruimte weggeven maar Johan liet zien ook te kunnen keepen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het moet gezegd: de scheids liet veel toe in het voordeel van de thuisploeg.

Jelte werd binnen de 16 vrijgespeeld en onderuit geschoffeld, iedereen dacht aan een penalty, alleen de scheids niet. In de 90e minuut viel de verdiende gelijkmaker. Na een prima actie van Maarten Smit speelde deze Jelte vrij, die goed afrondde, 1-1. Hierop volgde nog enkele spannende minuten, waarbij we 2 kansen kregen om alsnog met de winst ervan door te gaan.

Zoals zo vaak valt ie dan aan de andere kant, in de 96e (!!) minuut werd de bal voorgegeven en rondde een speler van Zutphen af, 2-1. Hierna geen kans meer om nog een keer terug te komen en de 1e nederlaag een feit.

Zaterdag thuis (12.30) tegen HHC 2 weer aan de bak en laten zien dat dit een incident is.