0-4 Arnoud Baan
0-5 Maarten Smit
0-6 Bart Slagman

Verslag door Excelsior'31 2 aanvoerder Harald Eertink

Na de goede thuisoverwinning vorige week tegen HHC 2 (3-0) stond vandaag AZSV 2 uit op het programma. Om half 3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

De verwachting vooraf was dat het Aaltense team zou inzakken op eigen helft en het initiatief aan ons zouden laten. Deze verwachting kwam uit, AZSV 2 liet ons vrij voetballen van achteruit en probeerde via de counter het ons moeilijk te maken.

We begonnen niet goed aan de wedstrijd, we waren te onrustig,  onvoldoende geconcentreerd en verloren te veel ballen. Zodoende kwam de thuisploeg tweemaal gevaarlijk voor onze goal.

Na de slordige beginfase gingen we beter voetballen. Dat resulteerde na een half uur voetballen in de 0-1. Een knappe kopgoal van Gerald ten Hove na een even zo mooie voorzet van John van Pijkeren.

6 minuten later was het weer raak en weer was het Gerald ten Hove die scoorde. Deze goal was vrijwel identiek aan de 1e goal, dit maal kwam de voorzet van Dylan Siemerink. Met 0-2 gingen we de rust in.

De tweede helft gingen we verder met waar we het kwartier voor rust mee waren begonnen: goed voetballen, geen kansen weggeven en doelpunten maken. In de 54eminuut was het Maarten Smit die de 0-3 maakte op aangeven van Gerald ten Hove. Maarten kapte zowel de linksback als de keeper goed uit en schoot beheerst binnen.

Vijf minuten was het weer raak: Arnoud Baan (die vorige week ook al tweemaal trefzeker was) zorgde voor de 0-4. Hij kwam goed naar binnen en verraste de keeper in de korte hoek.

In de 67eminuut was het Maarten Smit die zijn 2e van de middag maakte en de 0-5 op het scorebord zette. Dit maal op aangeven van de ingevallen Bart Slagman.

Laatstgenoemde zorgde zelf voor het slotakkoord. Een schitterend doelpunt in de verre hoek 0-6. Na precies 90 minuten floot de goedfluitende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Een goede overwinning in Aalten, weliswaar na een slordig begin. Na deze overwinning staan we op de 2e plaats.

Volgende week spelen we thuis tegen SDV Barneveld 2, die dit weekend met 3-1 wist te winnen van Go Ahead Kampen 2. Aanvang komende zaterdag, om 12.30 uur, op 'De Koerbelt'.

Bron: Voetbal.nl