Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen bekerwedstrijd van eerste divisionist

Donderdagavond hebben de futsallers van Excelsior’31 met 3-1 gewonnen van ZVO Schutte Automastering uit Ommen. Na een mooie en spannende wedstrijd bleven de punten in Rijssen en lijkt Excelsior klaar voor de competitie.

Door deze uitslag heeft Excelsior nu 2 van de in totaal 3 wedstrijden in de voorronde van de beker gewonnen. Of het doorgaat naar de volgende ronde is afhankelijk van de uitslag van de laatste wedstrijd tussen Drienerlo en ZVO Schutte.

Vooraf leek dit een moeilijke wedstrijd voor Excelsior tegen de promovendus naar de Eerste Divisie. In de vertrouwde Reggehal begon Excelsior echter sterk en Sander Kwintenberg raakte de paal. Uit een makkelijk verkregen vrije trap was het John Lubbers die de bal snoeihard onderkant lat in de kruising joeg, een bijzonder fraai doelpunt.

Hierna werd ZVO Schutte sterker, maar Excelsior verdedigde stug en invalkeeper Willard Baan  stond als een beer te keepen. In the dying seconds van de eerste helft werd het toch 1-1 door een doelpunt van Buitenhuis.

In de tweede helft ging het lang gelijk op. Wie de eerstvolgende treffer zou maken, leek de winnaar gaan worden van de wedstrijd. Na een individuele actie van Agassi liet de keeper van ZVO de bal los.

Coach Yerlikaya had voor de wedstrijd aangegeven scherp te zijn op de rebounds en John Lubbers was er als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen. Opnieuw uit een rebound schoot Jos Kreijkes de thuisploeg in veilige haven.

Volgende week donderdagavond om 20 uur speelt Excelsior de eerste wedstrijd van de competitie. In de Reggehal zal dan ZVD Koopman uit Denekamp de tegenstander zijn.

1-0 John Lubbers
1-1 Floris Buitenhuis

Rust
2-1 John Lubbers
3-1 Jos Kreijkes

Selectie Excelsior: Willard Baan (keeper), Alidus ter Harmsel, Sander Kwintenberg, John Lubbers, Gerald Keizer, Agassi Daneljan, Jos Kreijkes.
Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes