Remie (78. Kok), Siemelink, Lubbers (79. Van Zundert), Bartelds, David, Rosink, Isa, Davina, Zwollo, Nahrwold en Özkök (87. Gerritsen Mulkes)

Coutinho, Ammi, Derijck, Bosschaart, Toornstra (67. V/d Bergh), Immers, Verhoek (85. Vicento), Leeuwin, Supusepa, Bulykin en Hulst

Gele kaart: Isa (Excelsior'31)

Scheidsrechter: dhr. R.R. Brekebrede
Toeschouwers: 1700

Verslag op de ADO Den Haag site
ADO Den Haag heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de derde ronde van de KNVB Beker. Drie dagen na de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II (2-4) won de Eredivisionist met 0-2 van Excelsior '31.

John van den Brom, die Christian Kum en Aleksandar Radosavljevic uit voorzorg aan de kant hield, zag Lex Immers en Dmitry Bulykin tot scoren komen. Ook Peter Bosz, komende zaterdag met Heracles Almelo tegenstander van ADO Den Haag, was bij het bekerduel aanwezig.

Voorafgaand aan de bekerontmoeting maakte ADO Den Haag op papier de grootste kans op een overwinning. Aan de openingsfase van de wedstrijd was dat echter niet direct te zien. Excelsior '31 kwam goed uit de startblokken. Al na drie minuten was de eerste doelpoging van de thuisploeg een feit. Niek Davina creëerde een enorme mogelijkheid. Scheidsrechter Brekebrede lette echter goed op en legde het spel direct stil omdat Davina de bal met zijn hand toucheerde.

Vervolgens was het ADO Den Haag dat gevaarlijk werd vanuit een corner van Wesley Verhoek. De inzet van Thimothy Derijck ging echter net voorlangs bij de eerste paal. Even later verzuimde Bulykin om een lange voorzet van Verhoek te bekronen. Laatstgenoemde speler was kort daarop ook betrokken bij een Haagse doelpoging. De inzet van de 24-jarige buitenspeler was echter te zacht om de sluitpost van Excelsior '31 op de proef te stellen.

In de 23e minuut was het wel raak. Door een fout van Dennis Rosink, die in het verleden onder contract stond bij Heracles Almelo, onderschepte Lex Immers de bal op het middenveld. De rechtsbenige Hagenaar bleef koel en zette de Eredivisionist op een terechte voorsprong. Het betrof zijn eerste doelpunt sinds de openingswedstrijd tegen Vitesse op 9 augustus. Tien minuten na zijn openingstreffer liet Immers zich opnieuw van zijn beste kant zien, maar een weergaloze redding van doelman Remie voorkwam de 0-2.

In de laatste minuten van de eerste helft kwam Excelsior '31 goed uit de verf, maar mede dankzij uitstekend verdedigingswerk van Ahmed Ammi, die een tegenstander dusdanig naar de buitenkant werkte dat zijn doelpoging amper succes kon hebben, hield ADO Den Haag zich staande. Vlak voor rust hielden de Hagenezen heel even de adem in nadat Gino Coutinho een terugspeelbal van Pascal Bosschaart iets te ver naast zich kreeg en even moest sprinten om de bal weg te werken. Kort daarop liep het voor de uitspelende ploeg opnieuw met een sisser af. Een doelpunt van Excelsior '31 werd door arbiter Brekebrede afgekeurd wegens duwen.

Net als in de eerste helft was ADO Den Haag ook na rust de bovenliggende partij. Verhoek zorgde met zijn voorzetten voor enorm veel gevaar in het strafschopgebied van Excelsior '31. In de 47e minuut draaide één van zijn voorzetten met een fraaie curve zowat de bovenhoek in. De tweede bal kwam aan de linkerkant voor de voeten van Immers, zijn voorzet werd net gemist bij de tweede paal. Even later was het Verhoek zelf die voor het doel verscheen, maar Remie bracht redding op zijn inzet.

Einde KNVB-bekertoernooi voor Excelsior’31
Bron: klik hier
RIJSSEN – Excelsior’31 is er dinsdagavond niet in geslaagd om in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag voor een stunt te zorgen. Hoewel de ploeg van trainer Dennis Demmers er in slaagde om de eredivisionist goed partij te bieden, trokken de bezoekers toch aan het langste eind, 0-2.

Vooraf gaf Demmers al aan de wedstrijd vooral als een bijzondere gelegenheid te zien. Natuurlijk wel met een stunt in het achterhoofd, maar ook niet meer dan dat. Toch slaagde Excelsior er geruime tijd in om tegenstand te bieden. Hoewel ADO Den Haag na 23 minuten op voorsprong kwam via Lex Immers, duurde het geruime tijd voordat de beslissing viel.

Kort voor rust was er zelfs sprake van hernieuwde hoop toen Nick Davina de 1-1 scoorde. Scheidsrechter Brekebrede had echter geconstateerd dat er was geduwd en liet daarom de treffer geen doorgang vinden.

Pas diep in de tweede helft zorgde Dmitry Bulykin voor de beslissende 2-0. Hiermee was het verzet van Excelsior definitief gebroken. Hoewel het dus zoals verwacht de eredivisionist was die verder bekerde, kon Excelsior met opgeheven hoofd het veld verlaten.