Zaalvoetballers Excelsior’31 zijn koopman tegen ZVD

Donderdagavond hebben de zaalvoetballers van Excelsior’31 hun eerste competitiewedstrijd thuis met 5-4 gewonnen van ZVD Koopman/Mode. Na een slecht begin stond Excelsior na tien minuten met 0-2 achter. Hierna werden de mouwen opgestroopt en boog Excelsior dit om in een 5-2 voorsprong. Hierna werd het toch  nog spannend en kwam ZVD terug tot 5-4, maar hier bleef het bij.

Grote vedette van het Rijssense zaalvoetbal John Lubbers moest koste wat kost in de kost, kon dus vanwege werkzaamheden in het buitenland niet meespelen. Op zo’n moment moeten er andere mensen opstaan, maar dit ging aanvankelijk moeilijk. Veel onnodig balverlies, gebrek aan concentratie en zwak verdedigen mondde uit in een 0-2 achterstand. Het toch wat geschrokken Excelsior herpakte zich halverwege de eerste helft en het was dribbelkoning Agassi Daneljan die met twee schitterende acties de ruststand op 2-2 zette.

Coach Murat Yerlikaya was duidelijk ‘not amused’  in de pauze en maakte van zijn hart geen moordkuil. Na rust stelde Excelsior snel orde op zaken door doelpunten van Jos Kreijkes en de Kwinteberg-brothers. Hierna leek het pleit beslecht, maar niets bleek minder waar. De gasten uit Denekamp lieten zien dicht bij de Duitse grens te wonen en toonden andermaal veerkracht.

Met een tussenstand van 5-4 waren er nog vier minuten te spelen. Tijdens deze minuten was het ‘vrouwen en kinderen eerst’ voor Excelsior en was het te danken aan keeper Ruud Kreijkes dat de punten in Rijssen bleven. Al met al een matige ouverture van de competitie voor Excelsior, maar de eerste overwinning na de rentree in de hoofdklasse is een feit.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior uit bij F.C.Gonemo  in Winterswijk. De week daarop speelt het op donderdag 7 oktober thuis in de Reggehal tegen F.C. Eibergen om 20 uur.

5-2 Sander Kwintenberg

Selectie Excelsior: Ruud Kreijkes (keeper), Alidus ter Harmsel, Robert Kwintenberg, Gerald Keizer, Sander Kwintenberg, Jos Kreijkes. Agassi Daneljan
Coach: Murat Yerlikaya
Grensrechter: Daan Kreijkes