Ruime zege Excelsior'31 2 op Bennekom 2 (4-1)

Excelsior’31 2 – Bennekom 2 4-1 (2-1)

Wedstrijdverslag door Excelsior'31 2 aanvoerder Harald Eertink.

Na de eclatante overwinning van vorige week tegen Be Quick’28 zaak om tegen Bennekom dit een vervolg te geven. Direct werd het initiatief gepakt en werd Bennekom teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde na 4 minuten in de eerste kans van de wedstrijd voor Gerald na een fraaie aanval maar zijn inzet werd gekeerd door de uitstekende doelman van Bennekom.

Het veldspel bleef goed verzorgd en mogelijkheden werden gecreëerd maar de doelman bleek een sta in de weg. Het duurde tot de 19e minuut voordat de 1-0 viel, uit een hoekschop van Maarten kopte Gerald de openingstreffer binnen. Bennekom ging op de aanval spelen en binnen enkele minuten scoorden ze uit de eerste de beste aanval de gelijkmaker, 1-1.

Bennekom beperkte zich in de fase erna tot het maken van ´kleine´ overtredingen, dat hen een aantal gele kaarten opleverde. We bleven goed positiespel spelen en nog voor rust scoorde Gerald z´n 2e van de middag door goed voorbereidend werk van Jelte en Maarten doeltreffend af te ronden, 2-1, tevens de ruststand. Gezien het veldspel een magere afspiegeling van de veldverhouding.

Het goede spel van de 1e helft kon in het begin van de 2e helft worden voortgezet maar ook nu werd het aanvalsspel ontregeld. De goed leidende scheidsrechter van deze middag stuurde een speler van Bennekom van het veld ná zijn 2e gele kaart van de wedstrijd. Hierna waren we uit positie en kregen de bezoekers een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar doelman Remie keerde de inzet vakkundig.

De draad weer oppakken luidde het devies,  de 'vrije´ man zoeken om zo de man meer situatie uit te spelen. We speelden dit goed uit en kregen ook goede kansen om de score verder  uit te bouwen en de wedstrijd definitief in het slot te gooien.

Het duurde tot de 85e minuut voordat het beslissende doelpunt viel. Maarten pikte de bal op na een mislukte trap van de doelman en rondde beheerst af, 3-1. Bart tekende voor het slotakkoord door een mooie aanval over meerdere schijven af te ronden na een perfecte voorzet van Gerald Janssen, eindstand 4-1.

Een verdiende overwinning tegen een goede tegenstander. We staan we nog steeds 3e want ook Berkum en CSV Apeldoorn wonnen.  Zaterdag uit, in en tegen Nunspeet, aftrap om 14.30.